Ciorbe & Supe

# supa sfecla #retete sfecla # retete supa #supa crema #supa #sfecla

Supa de sfecla cu mar si hrean, ideala in zilele friguroase

Vrei sa te rasfeti cu o supa dulce acrisoara, cu gust placut de legume si o textura fina ca matasea? Prepara o supa din sfecla cu mar si hrean! Iti garantam ca te va incanta pana peste masura, iar prepararea acesteia este foarte simpla si usoara.

 

Ingrediente:

  • 1 kg sfecla rosie
  • O ceapa mare, alba
  • 1 cartof de marime medie
  • Un mar mare
  • 500ml supa de pui sau de legume, foarte clara
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • doua linguri ote balsamic sau dry sherry
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 2 lingurite pasta de hrean
  • ¼ lingurita piper cayenne

Cum se prepara

Spala toate legumele si marul foarte bine si curata-le de coaja. Toaca ceapa foarte marunt, iar restul legumele si marul, cubulete.

Adauga legumele, marul si supa de pui intr-o oala incapatorare si pune-le la fiert. Dupa ce dau in clocot da focul mic si lasa totul sa fiarba pana cand legumele sunt bine fierte. Pune un capac deasupra pentru a se face la abur si pentru a nu pierde prea mult din zeama.

Cand legumele sunt fierte stinge focul si lasa-le sa se raceasca putin. Cand au temperatura potrivita paseaza legumele cu ajutorul blenderului pana obtii o pasta fina.

Pune supa intr-o oala curata, adauga smantana pentru gatit si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Amesteca bine si las-o sa dea in clocot timp de un minut, maxim doua.

Intr-un bol adauga otetul, hreanul, piperul cayenne si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Serveste supa alaturi de  dressingul cu hrean. 

Sursa foto: paddock2pixel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului