Pentru o masa usoara in aceasta perioada calduroasa, poti pregati o supa de vara cu legume. Pune ceapa, rosii, usturoi, busuioc , ardei gras si dovlecel si prepara o mancare calda si sanatoasa.
Ingrediente pentru supa de vara cu legume
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa taiata
- 1 catel de usturoi, tocat
- 3 rosii, decojite si taiate
- 4 cani supa de pui
- 2 cani boabe porumb
- 1 ardei gras rosu, taiat
- 1 ardei gras verde, taiat
- 1 telina, taiata
- 1 dovlecel, taiat
- 2 linguri busuioc
-
sare si piper dupa gust
Cum se prepara supa de vara cu legume
Incinge uleiul intr-o tigaie. Pune ceapa si usturoiul si soteaza-le 5 minute. Adauga rosiile si supa de pui si lasa-o apoi pana incepe da o data in clocot. Da focul mai mic si lasa la fiert 10 minute.
Pe urma, adauga porumbul, ardeii (cel verde si cel rosu), telina, dovleceii, busuiocul, sarea si piperul. Lasa sa dea in clocot si apoi da focul mai mic. Lasa la fiert cam 15 minute.
Cum se serveste supa de vara de legume
Se serveste calda. O poti servi simpla sau cu paine.