Supa de vinete este un preparat bun pentru cei care vor sa manance ceva usor. Este un preparat fumat si savuros datorita legumelor, carnii si bucatelelor de branza.
Ingrediente pentru supa de vinete
- 3 rosii taiate in jumatate
- 1 vanata, taiata in lungime
- 1 ceapa mica, taiata in jumatate
- 6 catei de usturoi, decojiti
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 lingura cimbru proaspat
- 4 cani supa de pui
- 1 cana smantana
- 90 grame branza de capra maruntita
- sare si piper dupa gust
Cum se prepara supa de vinete
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Pune rosiile, vinetele, ceapa si usturoiul intr-o tava si stropeste-le cu ulei. Lasa-le la cuptor 40 de minute, pana cand devin moi, delicate si capata o culoare aurie-maronie.
Scoate vanata si inlatura-i coaja. Pune vanata, rosiile, ceapa si usturoiul intr-o tigaie mare, adauga cimbrul si supa de pui. Lasa-le pe toate la foc mediu pana cand ajung la fierbere . Apoi, redu intensitatea focului si lasa sa fiarba astfel inca 45 de minute.
Toarna compozitia intr-un blender pentru a obtine o pasta omogena. Pune supa iar pe foc si adauga smantana. Adu iar la fierbere, adaugand supa de pui, daca mai este nevoie.
Asezoneaza cu sare si piper.
Cum se serveste supa de vinete
Se serveste in boluri de supa. Inainte de servire, se presara cu bucatele de branza de capra.