Ciorbe & Supe

#supa pianta #supa varza de bruxelles # retete supa #varza #retete varza de bruxelles #varza de bruxelles

Supa picanta cu varza de Bruxelles

O supa care poate fi consumata cu succes si in timpul Postului, dar nu numai este Supa picanta de varza de Bruxelles. Chiar daca pare complicat, vei vedea ca nu e atat de greu de preparat.

Ingrediente pentru supa picanta de varza de Bruxelles

  • 20 verze Bruxelles
  • 1 conserva de rosii
  • 5 ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 fire maghiran proaspat
  • 1 frunza de dafin
  • 1 ardei mic iute
  • sare si piper
  • 1 litru apa

Cum se prepara supa picanta de varza de Bruxelles

Intr-o ulcica plina cu apa adauga o lingura de sare si pune-o la fiert. Cand clocoteste, adauga verzele si opareste-le 2-3 minute, apoi pune-le intr-o sita si clateste-le cu apa rece.

Spala ardeii, cateii de usturoi necuratati, ceapa taiata pe din doua si frunzele de maghiran si aseaza-le intr-o tava. Apoi stropeste-le cu doua linguri de ulei, presara pe ele sare si piper si coace-le in cuptor timp de 10 minute. Adauga si verzele scurse de apa si mai lasa-le inca 5 minute in cuptor.

Cand s-au racit, curata ardeii, ceapa si cateii de usturoi taie-i cubulete. Taie si varza de Bruxelles la jumatate.

Intr-o oala, pune o lingura de ulei masline in care ai zdrobit un catel de usturoi. Tot acolo pune si ardeiul iute uscat si rosiile din conserva. Caleste-le 2-3 minute la foc mic, apoi adauga legumele coapte si mai lasa-le pe foc 2-3 minute. Adauga apa, frunza de dafin, condimenteaza cu sare si mai lasa supa sa fiarba inca 15 minute.

Cum se serveste supa picanta de varza de Bruxelles

Poti servi aceasta supa cu o lingura de smantana, dar si cu un pahar de vin alb rece.

Sursa foto: warosu.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului