Ciorbe & Supe

#supa cu creveti #supa tailandeza # retete creveti #supe #supa

Supa tailandeza cu creveti pentru serile friguroase de iarna

Iti plac crevetii dar si supele? Incearca o reteta aromata de supa tailandeza cu creveti. Este ideala in serile friguroase de iarna, cand ajungi tarziu acasa. Aromele specifice tailandei te vor face sa visezi la vacantele pe malul marii.

Ingrediente pentru supa tailandeza cu creveti

  • 1 ceasca orez basmati
  • 2 linguri unt
  • 500g creveti decorticati
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 1 ardei rosu tocat marunt
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 2 lingurite pasta de curry
  • 800 ml lapte de cocos
  • 1 litru supa de legume
  • sucul proaspat stors de la 1 lime
  • 2 linguri frunze de coriandru, tocate
  • sare
  • piper

Cum se prepara supa tailandeza cu creveti

Fierbe orezul potrivit instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare.

Intr-o oala topeste untul si asauga crevetii. Asauga sare si piper si gateste-i pana devin roz (aproximativ 2-3 minute). Scoate-i apoi pe un platou.

In untul ramas adauga usturoiul, ceapa si ardeiul rosu si caleste-le timp de 3-4 minute sau pana se inmoaie. Adauga apoi ghimbirul si mai caleste totul inca un minut. Incorporeaza apoi pasta de curry si amesteca bine.

Treptat adauga peste legume laptele de cocos, amestecand continuu pana cand incepe sa clocoteasca. Adauga apoi si supa de legume si lasa totul sa fiarba timp de doua minute la foc iute. Redu apoi focul si lasa supa sa fiarba timp de 10 minute. Adauga apoi orezul, crevetii si zeama de lamaie si lasa sa fiarba inca un minut. Asezoneaza cu sare dupa gust.

Stinge focul si adauga coliandrul tocat.

Cum se serveste supa tailandeza cu creveti

Serveste supa tailandeza cu creveti alaturi de crutoane de paine aromate.

Sursa foto: modernthaifood.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului