Ciorba de vacuta este un preparat hranitor, perfect pentru pofticiosii innebuniti dupa mancare ca la mama acasa.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 500-800 gr pulpa de vitel
- 4 cartofi
- 2 ardei grasi
- 1 morcov
- 2 cepe mari
- jumatate de cana orez
- 4 rosii sau doua linguri de bulion
- jumatate l bors (sau mai mult, in functie de preferinte )
- Patrunjel sau marar
- 5 linguri de ulei
- Smantana (optional)
- Sare.
Cum se prepara:
- Carnea de vitel se spala bine, se taie apoi cubulete si se pune la fiert pana da cateva clocote.
- Se taie ceapa, morcovul, cartofii si ardeiul gras si se calesc in putin ulei.
- Dupa doua minute se adauga carnea, se calesc impreuna timp de 1 minut si se toarna apa.
- Dupa 20 de minute, se adauga in ciorba rosiile si orezul spalat in prealabil.
- Spre finalul fierberii se adauga borsul si sarea si se mai lasa aproximativ 10 minute.
- La final se adauga verdeata.
Cum se serveste:
- Ciorba de vacuta se serveste calda, dreasa cu putina smantana.