Supa de dovleac cu crutoane cu branza este un preparat potrivit pentru anotimpul rece. Crutoanele dau un gust si mai bun supei. Preparatul se poate face in casa in 3 sferturi de ora.
Ingrediente pentru supa de dovleac cu crutoane cu branza
Pentru supa
- 1 l supa de legume
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe taiate fin
- 2 catei de usturoi, taiati in bucati mari
- 1 kg dovleac, decojit, fara seminte, taiat cuburi
- 4 crengute de cimbru
- 200 gr iaurt natural sau smantana
Pentru crutoane
- 40 gr unt
- 8 felii de paine alba
- 200 gr branza rasa (razatoarea mare)
-
2 linguri arpagic
Cum se prepara supa de dovleac cu crutoane cu branza
Pentru a face supa, incalzeste intr-o tigaie mica supa de legume. In alta tigaie mai mare, incalzeste uleiul, pune ceapa, usturoiul, dovleacul si caleste totul vreo 10 minute. Toarna peste ele supa de legume, amesteca, adauga cimbrul, acopera si lasa-le la foc mic 30 de minute, pana cand dovleacul devine fraged.
Pentru a face crutoanele, pune untul pe paine si fa 4 sandwich-uri, punand branza si arpagicul inauntru. Partea unsa cu unt trebuie sa fie in exterior. Pune-le apoi pe gratar sau intr-o tigaie si lasa-le sa se prajeasca 2-3 minute pe fiecare parte.
Scoate din supa crengutele de cimbru si lasa un pic supa sa se raceasca, inainte sa o pui intr-un blender pentru a o omogeniza. Pune-i apoi smantana si lasa pe foc putin, fara sa o aduci la punctul de fierbere . Adauga putina sare si niste piper, dupa gust.
Cum se serveste supa de dovleac cu crutoane cu branza
Taie painea fasii, toarna supa in castroane si serveste-o alaturi de aceste crutoane.