Cand vrei sa mananci o supa care te va vitaminiza in zilele toride de vara, pregateste supa de rosii si lapte batut . Aceasta reteta este ideala pentru perioadele calduroase, pentru ca nu necesita folosirea focului pentru preparare.
Ingrediente pentru supa de rosii si lapte batut
- 1,5 kilograme rosii
- sare
- 0.75 cani lapte batut
- piper proaspat macinat
- 500 grame rosii cherry
- 1,5 linguri de busuioc
- 1 lingura de patrunjel
- 1 praz
- 1 lingura ulei de masline extra virgin
-
1 lingurita de suc de lamaie.
Cum se prepara supa de rosii si lapte batut
Toaca rosiile si separat busuiocul si patrunjelul. Pune sarea peste rosiile tocate si lasa-le sa stea cel putin o ora, la temperatura camerei.
Adauga apoi rosiile in vasul blenderului. Strecoara amestecul printr-o sita pentru a separa cojile si semintele de pulpa rosiilor. Incorporeaza apoi laptele batut, amestecand bine. Asezoneaza supa cu sare si piper si da-o la frigider pentru 30-40 de minute.
In acest timp, taie rosiile cherry in jumatate si piseaza-le cu busuioc, patrunjel, ulei de masline si suc de lamaie. Asezoneaza-le apoi, dupa gust, cu sare si piper.
Scoate supa de la frigider si pune-o in boluri. Apoi introdu in mijloc cate o lingura din amestecul cu rosii cherry.
Cum se serveste supa de rosii si lapte batut
Se serveste imediat. O poti manca cu crutoane.
Sursa foto : sweetandsaucy.wordpress.com