Ai in frigider cativa castraveti si struguri verzi? Pregateste o supa de castravete si struguri verzi. Pentru aceasta reteta nu vei avea nevoie sa fierbi ingredientele, ci vei putea folosi un robot de bucatarie .
Ingrediente pentru supa de castravete si struguri verzi
- 1 bucata de bagheta dulce
- 0,5 cana migdale proaspete, intregi
- 1 catel de usturoi
- 4 lingurite de sare
- 2 castraveti mari
- 4 cani cu bobite de struguri verzi fara seminte
- 2 linguri otet
- 1 cana ulei de masline
- 1 cana apa
-
cateva bucati de arpagic , taiate marunt, pentru ornat.
Cum se prepara supa de castravete si struguri verzi
Imparte painea in bucati mari, pune-le intr-un bol larg si acopera cu apa. Lasa vasul sa stea deoparte timp de 3 minute.
Amesteca migdalele, usturoiul si sarea in vasul robotului de bucatarie si proceseaza-le pana cand au devenit fine, fara a le transforma in pasta. Stoarce apa din paine, adauga painea in vasul robotului si amesteca pana cand este incorporata, fara a se transforma in bilute.
Curata castravetii de coaja si taie-i cubulete. Adauga-le apoi in vasul robotului si proceseaza-le pana cand le-ai maruntit. Pune si strugurii si amesteca pana cand devin un amestec fin. Cat timp robotul merge, toarna usor otetul si iuleiul de masline, pana cand sunt bine incorporate.
Transfera supa intr-un vas de 3 litri cu un capac fix. Adauga apa si amesteca bine.
Gusta supa si asezoneaz-o dupa gust. Da-o apoi la frigider.
Cum se serveste supa de castravete si struguri verzi
Se serveste rece, ornata cu arpagic taiat marunt.