Sa pregatesti o masa de Sarbatori completa necesita foarte mult timp si trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, insa niciun preparat specific acestei sarbatori nu trebuie sa lipseasca. Desertul vedeta al acestor Sarbatori sunt cozonacii si, pentru a veni in ajutorul tau, iti propunem o reteta rapida de cozonaci.
Ingrediente pentru cozonaci :
- 1 kg de faina
- 2 oua intregi
- 100 g unt
- coaja de la 1 lamaie
- 200 g zahar
- 1 esenta de vanilie
- 1 varf de cutit de scortisoara
- 1 lingurita de sare
- 500 ml lapte
- 40 g de drojdie proaspata
Cum se prepara cozonacii:
Freaca zaharul cu ouale si cu sarea pana se face ca o crema, apoi adauga treptat lapetele cald si restul ingredientelor pana cand obtii un aluat. Framanta-l bine si lasa-l la dospit.
Unge tavile de cozonac cu putin ulei, apoi intinde aluatul pe masa si imparte-l in 3 parti egale.
Separat pentru, umplutura, amesteca nuca rasa cu 1-2 linguri de cacao si albusuri batute spuma cu zahar si imparte-o tot in 3 parti egale.
Pune 1-2 linguri de cacao pe foia intinsa si presara peste 2-3 linguri de zahar si un pumn de stafide.
Pune apoi cozonacii la cuptor pentru 30 de minute.
Cum se servesc cozonacii:
Cozonacii se servesc la temperatura camerei, simplu sau cu lapte.
Sursa foto: sanatate.bzi.ro