Cozonac de Paste

#retete cozonac #cozonaci #cozonac

Cea mai rapida reteta de cozonaci

Sa pregatesti o masa de Sarbatori completa necesita foarte mult timp si trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, insa niciun preparat specific acestei sarbatori nu trebuie sa lipseasca. Desertul vedeta al acestor Sarbatori sunt cozonacii si, pentru a veni in ajutorul tau, iti propunem o reteta rapida de cozonaci.


Ingrediente pentru cozonaci :

  • 1 kg de faina
  • 2 oua intregi
  • 100 g unt
  • coaja de la 1 lamaie
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 varf de cutit de scortisoara
  • 1 lingurita de sare
  • 500 ml lapte
  • 40 g de drojdie proaspata


Cum se prepara cozonacii:

Freaca zaharul cu ouale si cu sarea pana se face ca o crema, apoi adauga treptat lapetele cald si restul ingredientelor pana cand obtii un aluat. Framanta-l bine si lasa-l la dospit.

Unge tavile de cozonac cu putin ulei, apoi intinde aluatul pe masa si imparte-l in 3 parti egale.

Separat pentru, umplutura, amesteca nuca rasa cu 1-2 linguri de cacao si albusuri batute spuma cu zahar si imparte-o tot in 3 parti egale.

Pune 1-2 linguri de cacao pe foia intinsa si presara peste 2-3 linguri de zahar si un pumn de stafide.

Pune apoi cozonacii la cuptor pentru 30 de minute.


Cum se servesc cozonacii:

Cozonacii se servesc la temperatura camerei, simplu sau cu lapte.

Sursa foto: sanatate.bzi.ro
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.