Cozonac de Paste

#cozonac #retea #pasti #retete paste #retete cozonac

Cozonac cu coacaze

Cozonacul cu coacaze este un desert inovator care combina cozonacul traditional cu fructele mici si dulci-acrisoare, inlocuind obisnuita umplutura de rahat, nuca sau crema de cacao.


Ingrediente pentru cozonacul cu coacaze

 

  • 5 lingurite de drojdie uscata;
  • O cana de zahar;
  • ½ cana cu apa calda ;
  • ½ cana lapte cald;
  • ½ pachet unt nesarat la temperatura camerei;
  • 1 lingurita rasa de coaja de lamaie;
  • 4 oua mari;
  • 1 lingurita de sare;
  • O cana cu coacaze uscate/congelate;
  • 4 cani de faina alba .


Cum se prepara cozonacul cu coacaze


Se incalzeste bine bucataria pentru ca aluatul sa creasca foarte bine.


In jumatate de cana cu apa calda se adauga drojdia si se amesteca bine timp de doua minute. Intr-un bol se adauga laptele cald, untul, cana de zahar si coaja de lamaie, dupa care se amesteca pana la omogenizare. Acest amestec se adauga peste drojdia cu apa calda si se amesteca bine.


Se adauga apoi 3 oua, batute aproximativ trei minute si apoi lingurita de sare. Se adauga coacazele si apoi, putin cate putin, faina. Se framanta cu mainile aproximativ 20 de minute, pana cand acesta se dezlipeste cu usurinta de maini.


Aluatul se aseaza intr-un bol mare de plastic, uns in prealabil cu putin ulei, dupa care se acopera cu o folie alimentara de plastic si se lasa sa creasca pana se dubleaza ca marime.


Tavile se incalzesc in prealabil in cuptorul incins timp de 5 minute, iar intre timp se bate bine un ou si se pregateste o pensula de bucatari cu care se vor unge cozonacii inainte de a fi bagati in cuptor.


Dupa ce coca s-a dublat in volum, se imparte in doua sau trei parti egale (in functie si de marimea tavilor), se unge cu ou.


Se tine la cuptor aproximativ 40 de minute, la foc mic spre mediu.


Cum se serveste cozonacul cu coacaze


Desi pofticiosii nu prea au rabdare si nu se pot abtine sa nu guste o felie calda de cozonac, acesta se serveste dupa ce s-a racit.

 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.