Cozonac de Paste

#cozonac #cocos #desert #culinar #retete #paste #retete paste #retete cozonac

Cozonac cu nuca de cocos


Cozonacul cu nuca de cocos este un desert usor, care poate fi mancat oricand. Aroma de scortisoara si nucsoara il face sa fie un desert numai bun de consumat dimineata, la cafea si ii da o aroma unica.

 

De ce ingrediente ai nevoie pentru cozonacul cu nuca de cocos
 

  • 1 kg faina;
  • 4 ½ lingurite praf de copt;
  • 1 lingurita de sare;
  • 560g zahar;
  • ½ cana de cirese confiate tocate;
  • ½ cana de coaja de portocala si lamaie;
  • ½ cana stafide;
  • 600g nuca de cocos (fulgi);
  • ¼ lingurita scortisoara;
  • ¼ lingurita nucsoara;
  • 2 oua (batute bine);
  • 120g lapte praf ;
  • 2 linguri esenta de migdale;
  • 250g unt sau margarina (topita).


Cum se prepara cozonacul cu nuca de cocos
 

  • Amesteca faina cu praful de copt si sarea.
     
  • Adauga zaharul, fructele si amesteca-le pana cand vor fi uniform repartizate.
     
  • Adauga apoi nuca de cocos, scortisoara si nucsoara si continua sa amesteci compozitia.
     
  • Intr-un bol separat, amesteca ouale cu laptele, esenta de migdale si untul topit (Inainte de a adauga untul, lasa-l sa se raceasca).
     
  • Fa o gaura in amestecul de faina si adauga treptat compozitia lichida.
     
  • Omogenizeaza blatul cu ajutorul unei linguri. Nu framanta cu mana ori cu mixerul, deoarece praful de copt isi va pierde din proprietati.
     
  • Imparte compozitia in doua si pune-o in tavi pentru cozonac , unse cu unt si tapetate cu faina.
     
  • Adauga la cuptorul incins la 180oC, timp de 50-60 de minute. Poti verifica daca este copt cu ajutorul unei scobitori. Daca aceasta este curata inseamna ca este copt.
     
  • Cand este gata, glazureaza cozonacul cu un amestec de 1 lingura apa si o lingura zahar pudra. Presara pe deasupra zahar granulat si mai adauga-l la cuptor timp de 3-4 minute.



Cum se serveste cozonacul cu nuca de cocos
 

  • Se serveste rece ca si desert. Se mai poate servi si dimineata, la o cafea.

     

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.