Cozonac de Paste

#cozonac #cozonaci #vanilie #pasti #retete pasti #paste #retete cozonac

Cozonac cu vanilie

Aroma de vanilie este printre cele mai iubite din lume, iar gustul sau este pe masura. De Pasti, umple-ti casa cu arome minunate si primeste toate complimentele pentru prepararea unor cozonaci cu vanilie.


De ce ingrediente ai nevoie pentru cozonacii cu vanilie

 

  • 8 oua
  • 1 litru de lapte
  • 2 kg de faina
  • ½ kg zahar
  • 50 grame drojdie
  • 100 ml ulei
  • O lingura coaja rasa de lamaie
  • 4 linguri de zahar vanilat
  • 4 betisoare de vanilie
  • 2 sticlute cu esenta de vanilie.


Cum se prepara cozonacii cu vanilie


Drojdia se adauga in 250 ml lapte cald, alaturi de o lingura de zahar si doua linguri de faina, dupa care se lasa la racit.


Separat se incalzeste restul de lapte, in care se adauga restul de zahar, cele patru betisoare de vanilie si coaja de lamaie. Dupa ce a dat in fiert, se scot betisoarele de vanilie.


Se iau 8 galbenusuri si se amesteca bine cu ajutorul unui mixer.


Intr-un lighean se adauga faina, laptele amestecat cu drojdie si galbenusurile frecate dupa care se amesteca pana la omogenizare.


Peste aluat se adauga cate putin ulei pana cand acesta se incorporeaza, iar apoi ligheanul in care este aluatul se acopera cu o folie alimentara de plastic si se tine la caldura pentru a creste.


Intre timp se ung tavile cu ulei si se presara umplutura.


Se bat cele 4 albusuri ramase cu 4 linguri za zahar, cu zaharul vanilat si esenta de vanilie, pentru aproximativ 15 minute, pana cand compozitia devine o spuma cremoasa.


Dupa ce aluatul a crescut suficient de mult, se intinde cu un sucitor, iar apoi, peste aluat se aseaza umplutura, se ruleaza, se aseaza in tavi si se baga la cuptor, la foc mic spre mediu timp de aproximativ 40 de minute, nu inainte insa de a unge cozonacii cu un ou batut si de a-i presara cu mac sau nuca de cocos.

Cum se servesc cozonacii cu vanilie

Cozonacii se servesc ca atare sau cu lapte, dupa ce se racesc.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.