Cozonac de Paste

#retete paste #cozonac #cozonac frantuzesc #retete cozonac

Cozonac frantuzesc cu stafide

Pentru prepararea acestui cozonac frantuzesc cu struguri ai nevoie in primul rand de o masina pentru facut paine si de 90 de minute in care sa ii acorzi atentie. Rezultatul final nu te va dezamagi insa, pentru ca acest cozonac va avea o parte de amprenta frantuzeasca .
 

Ingrediente pentru cozonacul frantuzesc cu stafide:
 

  • 200 de mililitri de lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 25 de grame de unt inmuiat
  • 300 de grame de faina speciala pentru prajituri
  • 1 pachetel de drojdie pentru brutarie
  • 2 pumni de stafide.
     

Cum se prepara cozonacul frantuzesc cu stafide:
 

Adauga pe rand ingredientele in masina pentru facut paine, in ordinea introducerii in reteta si programeaz-o pentru a face cozonac.
 

Dupa ce si-a incheiat programul scoate aluatul din vasul aparatului si amesteca-l astfel incat sa obtii o forma ca de cozonac. Pune cozonacul intr-o forma de cozonac.
 

Da tava intr-o zona calda, cum ar fi de exemplu in apropierea aragazului.
 

Unge aluatul cu putin lapte si presara deasupra zahar.
 

Da tava la cuptor, pe care l-ai incalzit in prealabil la 180 de grade.
 

Lasa-l la copt 25 de minute.
 

Cum se serveste cozonacul frantuzesc cu stafide:
 

Dupa ce il scoti din cuptor , lasa-l sa se raceasca.
 

Taie-l felii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare