Cozonac de Craciun

#cozonac #pasti #reteta #retete paste #retete cozonac

Cozonac portughez

Cozonacul portughez este unul dintre cele mai simple produse de acest fel. El a fost exportat cu succes odata cu extinderea imperiului maritim portughez si a devenit o reteta apreciata in cele mai indepartate colturi ale lumii.

Reteta de cozonac portughez prezentata aici se prepara in masina de paine. Coacerea dureaza aproximativ trei ore. Cu ingredientele de mai jos vei obtine un cozonac de aproape 700 de grame.

 

Ingrediente pentru cozonacul portughez
 

  • 235 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 gr margarina
  • 65 gr zahar alb
  • 5 gr sare
  • 410 gr faina alba
  • 10 gr drojdie uscata.
     

Cum se prepara cozonacul portughez
 

Pune ingredientele in masina de copt paine in ordinea indicata de instructiunile de folosire. Gasesti detalii si aici.
 

Foloseste programul pentru paine dulce ("Sweet bread").

 

Cum se serveste cozonacul portughez
 

Se poate servi atat cald, cat si rece. Poate fi inmuiat in lapte sau se poate servi cu adaos de dulceata.

 

Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului