Cozonacul portughez este unul dintre cele mai simple produse de acest fel. El a fost exportat cu succes odata cu extinderea imperiului maritim portughez si a devenit o reteta apreciata in cele mai indepartate colturi ale lumii.
Reteta de cozonac portughez prezentata aici se prepara in masina de paine. Coacerea dureaza aproximativ trei ore. Cu ingredientele de mai jos vei obtine un cozonac de aproape 700 de grame.
Ingrediente pentru cozonacul portughez
- 235 ml lapte
- 1 ou
- 25 gr margarina
- 65 gr zahar alb
- 5 gr sare
- 410 gr faina alba
-
10 gr drojdie uscata.
Cum se prepara cozonacul portughez
Pune ingredientele in masina de copt paine in ordinea indicata de instructiunile de folosire. Gasesti detalii si aici.
Foloseste programul pentru paine dulce ("Sweet bread").
Cum se serveste cozonacul portughez
Se poate servi atat cald, cat si rece. Poate fi inmuiat in lapte sau se poate servi cu adaos de dulceata.
Pofta buna!