Cozonac de Paste

#reteta cozonac chef catalin scarlatescu #cozonac Paste #reteta cozonac #Catalin Scarlatescu #cozonac

Cum prepari cel mai bun cozonac de Paste! Reteta lui Chef Catalin Scarlatescu

Vrei sa prepari cel mai bun cozonac de Paste? Incearca reteta lui Chef Catalin Scarlatescu! Iti garantam ca este absolut delicioasa!

Ingrediente pentru cozonacul de Paste

  • 1 kg faina
  • 250g zahar
  • 450g lapte
  • 5 oua
  • 60g drojdie
  • 300g unt
  • 500g nuca
  • 200g rahat
  • 150g ciocolata belgiana
  • 30g portocale confiate
  • 30g coaja de lamaie

Cum se prepara cozonacul de Paste

Intr-un caston amesteca drojdia cu 100 ml de lapte si trei linguri de faina, pana obtii o compozitie omogena. Las-o sa creasca, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Intr-o oala adauga laptele si zaharul si pune-le pe foc. Amesteca bine pana cand zaharul se dizolva.

Adauga un praf de sare peste galbenusuri si bate-le foarte bine.

Intr-un vas incapator adauga faina si incorporeaza pe rand laptele, maiaua, galbenusurile, untul topit si portocala confiata. Framanta totul foarte bine pana obtii un aluat omogen, consistent si elastic.

Lasa cozoacul la dospit timp de circa o ora.

Se ia apoi o bucata de aluat care se intinde bine. Peste aceasta se intinde crema obtinuta din ciocolata topita care se amesteca cu nucile tocate marunt, rahatul si stafidele. Se ruleaza bine si se taie in jumatate, pe lungime. Cele doua jumatati se impletesc, si se asaza cozonacul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt.

Procedeaza la fel si cu celalta bucata de aluat. Pune cozonacii in tava tapetata cu hartie de copt si lasa-i la dospit aproximativ doua ore.

Inainte de a baga cozonacii in cuptor, unge-i cu ou. Coace-i timp de 45-60 de minute, la cuptorul incins la 160oC.

Sursa foto: unica.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.