Cozonac de Paste

#retete pasca #retete paste #pasca cu fructe #pasca cu fructe exotice

Pasca dietetica, fara aluat si fara zahar

Esti la dieta insa doresti sa te delectezi cu un desert traditional? Ce ai spune de o pasca dietetica, fara aluat si fara zahar? Ei bine, se poate si se prepara mult mai usor. In plus, are mult mai putine calorii.

 

Ingrediente:

  • 600 g branza de vaci dulce
  • 4 oua
  • Indulcitor stevia, dupa gust (optional)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • 1 varf de cutit de sare
  • 40 g stafide inmuiate in rom su cognac
  • 100g fulgi de ovaz
  • 6 curmale deshidratate (atentie, cele confiate contin zahar, de aceea trebuie sa alegi intotdeauna curmale deshidratate)
  • O lingura ulei de cocos (sau ghee, dupa preferinte)

Intr-un blender adauga uleiul de cocos si curmalele si paseaza pana obtii o pasta omogena.

Adauga apoi pasta obtinuta intr-un castron, impreuna cu fulgii de ovaz si amesteca bine pana la omogenizare.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga amestecul obtinut si niveleaza bine. Preseaza usor cu o lingura sau cu fundul unui pahar pentru a obtine un strat compact, asemanator unui biscuite urias.

Sparge ouale si separa albusul de galbenus.

Intr-un vas incapator mizeaza galbenusul, branza, coaja de portocala si de lamaie si stafidele. Daca doresti sa fie dulceag adauga putin indulcitor stevia.

Intr-un alt bol bate albusurile spuma, cu putina sare. Incorporeaza albusurile peste compozitia de mai sus, cu ajutorul unei linguri, astfel incat sa obtii o compozitie pufoasa.

Toarna compozita obtinuta peste fulgii de ovaz. Coace pasca timp de 40-50 de minute in cuptorul preincalzit la 180oC.

Sursa foto: womanandhome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cozonac-de-paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare