Cozonac de Paste

#retete #retete paste #pashka #cozonac #retete cozonac

Pashka ruseasca

Pashka ruseasca nu este ceea ce s-ar putea interpreta drept o pasca, in acceptiune ruseasca, ci doar un desert sub forma de crema . Crema de pashka este una foarte gustoasa, care in combinatie cu un cozonac da un desert rusesc delicios.

Ingrediente pentru pashka ruseasca
 

Crema:

  • 1 kilogram de branza de vaci
  • 2 oua fierte tari
  • 0,5 cani unt, batute spuma
  • 100 de grame de crema de branza sau branza topita
  • 1 sfert de cana de zahar
  • 0,5 cani stafide
  • 0,5 cani migdale proaspete
  • 0,5 cani fructe confiate


Aluat:

  • 2 pachete de drojdie
  • 0,5 cani apa calda
  • 1,5 cani lapte cald
  • 6,5 cani de faina
  • 4 oua
  • 2 albusuri de ou batute
  • 1 cana de unt, topit
  • 0,5 cani stafide
  • 0,5 lingurita vanilie
  • 0,5 cani miere
  • 0,5 lingurita sare
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri de ulei.
     

Cum se prepara pashka ruseasca:
 

Marunteste branza de vaca si ouale.

Amesteca unul cu crema de branza si apoi incorporeaza zaharul.

Adauga stafidele, migdalele si fructele confiate.

Pune compozitia rezultata intr-un recipient din care sa se poata scurge surplusul de lichid si da-l la frigider, cu un vas dedesubt in care sa se scurga lichidul.

Pregateste un cozonac rusesc. Taie-i partea de deasupra, da-o deoparte si taie-l in felii rotunde. Pune crema de paska fie ca atare, pe feliile rotunde, fie intre feliile de cozonac. Formeaza la loc cozonacul si pune-i si partea de deasupra.
 

Cum se serveste pashka ruseasca:
 

O poti servi pe farfurie, fiecare putand sa-si ia o felie sau doua, unsa cu crema de branza.

Pofta buna!

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.