Cozonac de Paste

#retete #retete paste #pashka #cozonac #retete cozonac

Pashka ruseasca

Pashka ruseasca nu este ceea ce s-ar putea interpreta drept o pasca, in acceptiune ruseasca, ci doar un desert sub forma de crema . Crema de pashka este una foarte gustoasa, care in combinatie cu un cozonac da un desert rusesc delicios.

Ingrediente pentru pashka ruseasca
 

Crema:

  • 1 kilogram de branza de vaci
  • 2 oua fierte tari
  • 0,5 cani unt, batute spuma
  • 100 de grame de crema de branza sau branza topita
  • 1 sfert de cana de zahar
  • 0,5 cani stafide
  • 0,5 cani migdale proaspete
  • 0,5 cani fructe confiate


Aluat:

  • 2 pachete de drojdie
  • 0,5 cani apa calda
  • 1,5 cani lapte cald
  • 6,5 cani de faina
  • 4 oua
  • 2 albusuri de ou batute
  • 1 cana de unt, topit
  • 0,5 cani stafide
  • 0,5 lingurita vanilie
  • 0,5 cani miere
  • 0,5 lingurita sare
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri de ulei.
     

Cum se prepara pashka ruseasca:
 

Marunteste branza de vaca si ouale.

Amesteca unul cu crema de branza si apoi incorporeaza zaharul.

Adauga stafidele, migdalele si fructele confiate.

Pune compozitia rezultata intr-un recipient din care sa se poata scurge surplusul de lichid si da-l la frigider, cu un vas dedesubt in care sa se scurga lichidul.

Pregateste un cozonac rusesc. Taie-i partea de deasupra, da-o deoparte si taie-l in felii rotunde. Pune crema de paska fie ca atare, pe feliile rotunde, fie intre feliile de cozonac. Formeaza la loc cozonacul si pune-i si partea de deasupra.
 

Cum se serveste pashka ruseasca:
 

O poti servi pe farfurie, fiecare putand sa-si ia o felie sau doua, unsa cu crema de branza.

Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cozonac-de-paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului