Sezonul cald se apropie cu pasi repezi, si ce poate fi mai atragator decat un desert exotic racoritor, intr-o dupa-amiaza calda si insorita? Iti vine sa crezi sau nu, exista preparate dulci sanatoase, revigorante si incantatoare pentru papilele gustative, care nu te ingrasa!
Iata cateva sugestii de deserturi exotice pe care le poti savura, fara grija kilogramelor in plus!
1. Nectarine fierte in sirop de soc, cu crema de vanilie si branza ricotta
Ingrediente:
- 3 nectarine mari taiate pe jumatate, fara samburi
- 1 lingura plina varf cu zahar brun
- 150 ml sirop de soc
- 150 ml apa
- 1 baton vanilie
- 1/4 pachet unt
- 1 lingurita faina de porumb
- 125 gr branza ricotta
- 1/4 lingurita esenta vanilie
Mod de preparare:
Amesteca crema ricotta si esenta de vanilie intr-un bol si las-o sa "respire". Topeste untul si zahatul intr-o tigaie neaderenta si pune nectarinele taiate in jumatate cu partea plata in jos, pana se caramelizeaza zaharul. Scoate fructele dupa circa 3-4 minute. Adauga siropul de soc, apa si batonul de vanilie in tigaie si lasa-l sa dea in clocot si sa mai scada putin.
Pune acum nectarinele cu partea taiata in sus si lasa-le la fiert, acoperite, circa 10 minute. Ia tigaia de pe foc si amesteca faina de porumb intr-un castron, cu putin din sosul pregatit. Omogenizeaza bine si toarna pasta in tigaie, apoi amesteca. Pune din nou tigaia pe aragaz si lasa sosul sa se mai subtieze putin. Serveste desertul cald sau rece, in pahare din sticla, cu cate un bulgare din crema de branza ricotta.
2. Tarta de migdale din Santiago
Ingrediente:
- 4 oua cu albusul separat de galbenus
- 225 g zahar pudra
- 225 g migdale
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingura de lichior de visine
- sucul de la o lamaie
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul pana la 180 de grade si unge tava te copt. Bate bine albusurile de ou cu un mixer, la viteza mica, pana se transforma intr-o spuma densa. Pune galbenusurile, zeama de lamaie si zaharul in alt bol si mixeaza-le si pe ele, pana prind o nuanta pala si o consistenta cremoasa.
Amesteca migdalele cu lichiorul de visine, adauga-le in compozitie, apoi incorporeaza si albusurile de ou. Toarna aluatul in tava de copt si lasa tarta la cuptor timp de 30-35 de minute, pana devine aurie. Poti folosi testul scobitoarei pentru a verifica daca tarta s-a copt: cand nu ramane aluat pe pai/scobitoare, poti stinge focul. Dupa ce raceste, presara zahar pudra.
Sursa foto: otm-inthegalley.blogspot.ro