Deserturi

#tortul miresei #cheesecake

3 alternative pentru tortul de nunta

Vrei sa iti organizezi o nunta inedita si sa scapi in primul rand de traditionalul si banalul tort de nunta? Iti propunem cateva deserturi alternative pentru tortul de nunta. Acestea sunt delicioase si, in plus, vor oferi o nota inedita celui mai fericit eveniment din viata ta.

1. Tarte cheesecake cu cafea si ciocolata

Ingrediente:

  • doua linguri de migdale
  • 1 aluat congelat
  • doua linguri smantana
  • 1/2 lingurita praf de cafea instant
  • 1 pachet de crema de branza
  • 3 linguri de zahar pudra
  • doua linguri de zahar brun
  • 140 g ciocolata amaruie

Cum se prepara:

Prajeste putin migdalele, apoi baga la cuptor aluatul in forme de tarta, 3-4 minute, pana cand se rumenesc putin.

Combina o lingura de smantana cu praful de cafea si zaharul si pune-le la cuptorul cu microunde 4 minute, pana cand se dizolva.

Mixeaza crema de branza la viteza mare pana cand se omogenizeaza, apoi adauga treptat si amestecul de cafea. Toarna cate o lingura din acest amestec in tarte.

Topeste restul de ciocolata impreuna cu smantana la microunde si toarna 1/4 lingurita din acest amestec peste tarte.

Cum se servesc:

Se servesc la temperatura camerei, decorate cu migdale.



2. Prajituri-acadele

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca de crema de branza
  • 1/4 ceasca de zahar pudra
  • 400 g biscuiti
  • bastonase de acadele
  • 1/2 cana fulgi de ciocolata neagra
  • 1/2 cana fulgi de ciocolata alba
  • bomboane, migdale, fulgi de nuca de cocos, nuci tocate, cookie-uri zdrobite


Cum se prepara:

Combina intr-un castron crema de branza si zaharul pudra. Faramiteaza biscuitii apoi pune-i intr-un castron mare si combina-i cu amestecul de branza pana cand obtii un aluat omogen. Infinge in acest aluat bastonasele si trece acadelele prin toppinguri, apoi pune-le la rece pentru cel putin doua ore.

Cum se servesc:

Se servesc reci, cu diverse toppinguri.


3. Tort de inghetata

Ingrediente:

1 cutie de mix tort
3 oua
1/3 cana ulei vegetal
1 cutie mare de inghetata de cafea sau orice alta aroma

Cum se prepara:

Tapeteaza cu faina doua forme de tort. Combina intr-un bol mare ouale, mixul de tort, uleiul si apa. Amesteca bine toate ingredientele, pana cand obtii un aluat omogen. Imparte aluatul in doua, intinde-l bine, apoi pune-l in tavile de copt si lasa-l la cuptor pentru cel putin 30 de minute.

Cu ajutorul unei spatule intinde pe unul dintre blaturi ingheta, apoi asaza peste el si celalalt blat. Intinde si deasupra acestuia un strat subtire de inghetata, apoi da-l la rece.

Cum se serveste:

Se serveste rece, decorat cu fructe sau bomboane.



Sursa foto:myrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare