Deserturi

# desert cirese #cirese

3 deserturi cu cirese pe care le vei adora

Pentru ca suntem in anotimpul cireselor si stim cat de apreciate sunt ele, am pregatit pentru tine trei dintre cele mai apreciate deserturi care contin acest minunat fruct.

1. Budinca Padurea Neagra

Ingrediente:

  • 3 oua mari,
  • 1/2 ceasca de smantana,
  • 1/2 lingurita esenta de migdale,
  • 200 gr cozonac panettone taiat cubulete,
  • o ceasca de fulgi de ciocolata semidulce,
  • o ceasca de cirese dulci fara samburi (proaspete sau congelate si dezghetate),
  • o ceasca de samburi de migdale tocate.

Pentru crema de vanilie aveti nevoie de:

  • 1/4 ceasca de unt nesarat,
  • 1/4 ceasca zahar brun,
  • 1 cana de inghetata de vanilie.

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 350 de grade. Bateti oualele cu smantana si esenta de migdale. Adaugati cuburile de panettone si lasati-le la inmuiat timp de trei minute. Intre timp macinati fin fulgii de ciocolata. Intr-un vas uns cu ulei puneti un strat de panettone, un strat de praf de cicolata, un strat de cirese si migdale si apoi repetati straturile.

Coacere: 40-45 minute - se poate face testul cu scobitoarea care trebuie sa iasa curata.

Pregatire crema sau sos: se topeste unul la foc mediu intr-o cratita mica. Dupa topire, se adauga zaharul brun si se amesteca bine pana cand capata compozitia caramelului. Aceasta compozitie se adauga peste inghetata, se amesteca bine si se fierbe la foc mic 5 minute. Se lasa la racit - sosul se va ingrosa pe masura ce se raceste.

Servire: budinca se serveste cu sos deasupra.

2. Placinta de cirese

Ingrediente:

  • 2 cani de faina alba,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • 2/3 ceasca de unt nesarat rece taiat cubulete,
  • 10 linguri de apa rece.

Pentru umplutura:

  • 5 cesti de cirese proaspete fara samburi,
  • 2 lingurite de suc de lamaie,
  • 1/4 lingurita esenta de migdale,
  • 1 cana de zahar,
  • 1/3 faina alba,
  • 1 lingurita de scortisoare.

Topping din zahar:

  • 1 lingura de lapte 2% grasime,
  • 1 lingurita de zahar.

Mod de preparare:

Intr-un castron mare se amesteca faina cu sarea; se adauga untul si se framanta pana cand devine sfaramicos. Adaugam acum apa rece si continuam sa framantam pana cand aluatul capata consistenta. Impartim aluatul in doua parti egale si modelam fiecare parte sub forma unui disc. Le punem la frigider pentru o ora sau, si mai bine, pentru o noapte.Preincalzim cuptorul la 375 grade si incepem sa pregatim umplutura cu cirese: punem ciresele intr-un castron mare, adaugam peste ele sucul de lamaie si esenta de migdale. Intr-un castron mic amestecam zaharul cu faina si scortisoara si apoi adaugam totul peste cirese. Intr-un vas rotund uns cu ulei punem un disc de aluat, acoperind marginile vasului. Surplusul va fi taiat cu un cutit. Adaugam umplutura cu cirese si al doilea disc de aluat. Indepartam surplusul si, din aluatul ramas, confectionam benzi sau alte forme decorative pe care sa le adugam ca ornament deasupra placintei. Ungem totul cu o pensula cu topping-ul din zahar si lapte si bagam la cuptor.

Coacere: 40 minute, pana cand capata o crusta maro aurie.

Servire: se serveste rece.

3. Chec cu migdale si cirese

Ingrediente:

  • 1 cana praf de migdale,
  • 1/4 cana de unt,
  • 1 cana de zahar,
  • 3 oua mari la temperatura camerei,
  • 2 cesti de cirese proaspete fara samburi,
  • 3 cesti de faina alba,
  • 4 lingurite praf de copt,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • 3/4 cana lapte.

Mod de preparare:

Intr-un castron mare se amesteca bine praful de migdale cu untul. Adaugam treptat zaharul, batand continuu pana cand amestecul devine sticlos si pufos. Aduagam ouale pe rand, amestecand bine. Intr-un castron mic punem ciresele si o lingura de faina.

Amestecam acum praful de copt cu sarea si restul fainii si adaugam peste amestecul obtinut crema si laptele, batand foarte bine. In doua tavi de chec unse cu ulei punem cate 1/6 din aluat, adaugam cate un strat de cirese, iar un strat de aluat urmat de unul de cirese si in final restul de aluat. Netezim cu o spatula.

Coacere: cca 1 h la 350 de grade.

Servire: Se lasa la racit cel putin 10 minute inainte de a se scoate din tava si se va taia doar dupa ce s-a racit foarte bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete