Deserturi

# deserturi pe care le vei adora # deserturi cu morcovi #desert morcovi #morcovi

3 deserturi cu morcovi pe care le vei adora

Morcovul este o leguma delicioasa si cu numeroase proprietati benefice sanatatii tale. Acesta poate fi consumat in stare propriu-zisa, dar poate fi folosit si in diverse tipuri de mancaruri sau chiar deserturi. Pentru inspiratie, ti-am pregatit trei deserturi cu morcovi pe care sigur le vei adora.

1. Fursecuri cu morcovi

Sursa foto: delish.com

Pentru fursecurile cu morcovi ai nevoie de:

  • 1 baton jumatate de unt moale
  • 1 cana de zahar brun
  • jumatate de cana de zahar granulat
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1 cana jumatate de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • un sfert de lingurita de nucsoara macinata
  • jumatate de lingurita de sare
  • 3 sferturi de cana de nuca de cocos
  • jumatate de cana de stafide
  • 2 cani de ovaz
  • 1 cana de morcovi bine maruntiti

Modalitatea de preparare:

Preincalzeste cuptorul. Intr-un castron amesteca cu un mixer untul si zaharul pana obtii o compozitie pufoasa. Adauga ouale si extractul de vanilie si amesteca din nou.

Intr-un castron separat amesteca faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea si incorporeaza apoi amestecul in primul castron. Adauga apoi in compozitia obtinuta morcovii, nuca de cocos, stafidele si ovazul.

Asaza intr-o tava foaia de copt. Intinde compozitie pe foaia de copt cu ajutorul unei lingure, introdu in cuptor si lasa-le pentru aproximativ 15-20 de minute. Repeta pana cand termini compozitia.

2. Prajituri cu morcovi

Sursa foto: tornadoughalli.com

Pentru prajiturile cu morcovi in forma de briose ai nevoie:

  • 1 amestec de prajituri cu morcovi la cutie
  • jumatate de cana de unt topit
  • 1 ou.

Iar pentru glazura iti sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 110 de grame de crema de branza moale
  • un sfert de cana de unt moale
  • 1 cana jumatate de zahar pudra
  • 1 lingura de vanilie.

Modalitatea de preparare:

Preincalzeste cuptorul. Pune intr-un castron amestecul din cutie, untul si ouale si amesteca-le bine. Ia aproximativ cate 1 lingurita din aluat, strange-le in forma de minge, pune-le in suportul de briosa si coace-le timp de aproximativ 15 minute.

Intre timp, amesteca intr-un castron ingredientele pentru glazura si adauga-le deasupra prajiturii, dupa ce o scoti din cuptor. Suplimentar poti adauga putina scortisoara sau nuci, daca iti doresti.

3. Gogosi glazurate cu morcovi

Sursa foto: brooklynfarmgirl.com

Pentru aceste gogosi delicioase ai nevoie de urmatoarele ingredinte:

  • 1 ou
  • jumatate de cana de suc de portocale
  • un sfert de cana de unt topit
  • jumatate de lingurita de vanilie
  • un sfert de cana de zahar brun
  • 1 cana de faina
  • jumatate de lingura de praf de copt
  • un sfert de lingura de sare
  • jumatate de lingura de scortisoara
  • un sfert de lingura de cuisoare
  • o cana jumatate cu morcovi maruntiti.

Glazura o poti pregati cu usurinta din 2 linguri cu lapte, jumatate de lingurita de esenta de vanilie si 1 cana cu zahar pudra.

Modalitatea de preparare:

Preincalzeste cuptorul. Pune intr-un castron oul, sucul de portocale, untul, vanilia si zaharul si amesteca-le bine. Adauga aapoi faina, praf de copt, sare, scortisoara, cuisoarele si morcovii. Ia cate o parte din aluat si formeaza gogoase. Asaza-le in tavi si coace-le timp de aproximativ 10 minute.

Pentru glazura vei amesteca laptele, vanilia si zaharul intr-o cratita pe care o vei tine la foc mediu. Amesteca pana obtii o compozitie omogena. Inmoaie fiecare gogoasa in amestec si lasa-le sa se raceasca.

Sursa foto principala: cookscountry.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.