Deserturi

#deserturi de vara #desert gratar #bruschete gratar #bruschete cu ciocolata #sandwich pandispan #smochine gratar

3 deserturi delicioase la gratar

Gratarul de vara nu se limiteaza doar la preparate din carne si legume. Chiar daca esti in aer liber si nu ai la dispozitie decat jarul de la carbuni sau lemne, poti savura cateva deserturi delicioase, fripte pe gratarul incins. Iata cateva retete rapide de deserturi pe care le poti prepara si savura la iesirile la iarba verde!


Smochine la gratar cu miere si iaurt

Ingrediente pentru smochine la gratar:

  • 3 smochine proaspete, taiate jumatati;
  • o cutie de iaurt;
  • un pumn de fistic tocat marunt;
  • 2 linguri miere;
  • 6 feliute de lamaie;

Mod de preparare pentru smochine la gratar:

Jumatatile de smochine se pun pe gratarul incins si se intorc de pe o parte pe alta, pana se inmoaie, aproximativ 3 minute. Se asaza pe un platou, se toarna mierea pe deasupra si se pune cate o felie de lamaie. Intr-un bol mic, se amesteca iaurtul cu fisticul si putina miere.

Cum se servesc smochinele la gratar?

Smochinele se inmoaie in iaurtul cu fistic si se servesc caldute.


Bruschete cu ciocolata si branza

Ingrediente pentru bruschete cu ciocolata si branza:

  • branza brie, la temperatura camerei;
  • 10 felii de bagheta proaspata;
  • 20 de cirese coapte, fara samburi;
  • 10 bucatele de ciocolata.

Cum se prepara bruschetele cu ciocolata si branza?

Branza se taie feliute si se pune pe bucatile de bagheta. Se asaza bucati de ciocolata pe deasupra si cate doua cirese pe fiecare felie. Se pun bruschetele pe gratar, dar nu se lasa mai mult de 15-20 de secunde, pana cand branza si ciocolata se topesc, dar nu complet.

Cum se servesc bruschetele cu ciocolata si branza?

Bruschetele se servesc calde si pot fi consumate si cu alte fructe.


Sandvici din pandispan cu crema de branza si fructe

Ingrediente pentru sandvici din pandispan:

  • 8 felii de pandispan sau chec;
  • 1 cutie de crema de branza;
  • frisca (optional);
  • capsuni si fructe de padure.


Cum se prepara sandviciul din pandispan?

Unge feliile de pandispan cu crema de branza, fa-le sandviciuri si pune-le pe gratar, cam 1-2 minute pe fiecare parte. Apoi, desfa sandviciurile, completeaza umplutura cu frisca si cateva bucati de capsuni, afine, mure sau alte fructe de padure.

Cum se serveste sandviciul din pandispan?

Se serveste caldut, alaturi de cat mai multe fructe cu frisca.



Sursa foto: heidiklum.aol.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare