Deserturi

#desert de post # retete prajituri #prajitura de post #prajitura #retete de post #desert

3 deserturi fabuloase de post

Prajitura cu mere

Sursa foto: smittenkitchen.com

Ingrediente

  • 3 mere
  • 1 banana
  • o ceasca cu stafide
  • 2 cani de faina
  • 3 linguri cu ulei
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • 3-4 linguri cu zahar

Cum se prepara

Descojeste banana si o piseaza-o bine. Spala merele rade-le pe razatoarea mica.

Intr-un bol adauga faina si zaharul si adauga fructele. Amesteca bine, cu un tel, ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce ai obtinut o pasta consistenta, adauga praful de copt, uleiul, stafidele si esenta de rom. Amesteca totul foarte bine, pana obtii o compozitie omogena.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Clesius.

Intr-o tava tapetata cu foaie de copt, toarna aluatul. Coace prajitura timp de 35-40 de minute. Pentru a verifica daca prajitura este coapta, testeaz-o cu o scobitoare. Daca aluatul nu se lipeste de scobitoare, inseamna ca este gata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare