Deserturi

#deserturi quinoa #preparare quinoa #quinoa #retete quinoa

3 deserturi savuroase cu quinoa

Quinoa se afla pe lista super alimentelor datorita numeroaselor proprietati pe care le are. Quinoa este o pseudo-cereala bogata in fibre, minerale si vitamine, dar si un aliment extrem de versatil care poate fi folosit atat in salate, pentru feluri principale sau gustari si nu in ultimul rand pentru prepararea unor deserturi delicioase. Iata trei retete savuroase si sanatoase cu quinoa.

Muffins cu quinoa si fructe de padure

Ingrediente

  • 90 grame de faina
  • 120 de grame faina de migdale
  • 50 de grame de quinoa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita ghimbir macinat
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita sre
  • 2 oua
  • 250 de grame de iaurt
  • 60 ml lapte
  • 100 de grame de miere
  • 300 de grame de zmeura

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 160 de grade. Unge cu putin ulei si tapeteaza cu faina o forma pentru 12 briose. Intr-un castron amesteca faina, quinoa, praful de copt, scortisoara, ghimbirul, bicarbonatul de sodiu si sare.

Intr-un alt castron amesteca ouale, iaurtul, laptele si mierea. Pune amestecul acesta peste cel de ingrediente uscate si amesteca bine pentru a se incorpora toate ingredientele. La final pune si zmeura. Pune compozitia in forme si pune tava la cuptor pentru 15-20 de minute.

Placinta de mere cu quinoa

Ingrediente

  • 180 de grame de quinoa
  • 500 ml lapte de migdale cu aroma de vanilie fara zahar
  • 60 ml sos de mere
  • ½ lingurita condimente pentru placinta de mere
  • ¼ lingurita esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • 2 mere
  • Sirop de artar pentru topping (optional)

Mod de preparare

Pune la fiert quinoa, laptele de migdale si sosul de mere. Lasa compozitia sa fiarba la foc mic pana cand tot lichidul se absoarbe. Adauga condimentele, vanilia si sarea.

Cand este gata, transfera amestecul in boluri pentru servit si decoreaza cu mere razuite si sirop de artar.

Bilute de quinoa si unt de arahide

Ingrediente

  • 90 de grame de quinoa
  • 240 ml de apa
  • 60 de grame de unt de arahide
  • 2 lingurite sirop de artar
  • ½ lingurita scortisoara
  • ½ lingurita melasa Blackstrap
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Pune quinoa la fiet in apa. Lasa sa fiarba pana cand apa este absorbita in totalitate, aproximativ 10-15 minute. Odata ce quinoa s-a fiert lasa-o sa se raceasca putin. Adauga restul ingredientelor si amesteca bine. Din compozitia care a rezultat, formeaza bilute si asaza-le pe o tava sau pe o farfurie intinsa. Dupa ce le-ai modelat, pune tava in frigider pentru 30 de minute pentru ca acestea sa se intareasca.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.