Cu ciocolata, frisca sau bezea, tortul reprezinta punctul de atractie al oricarei petreceri. Pentru noaptea dintre ani, pregateste torturi decadente, cu care sa iti impresionezi invitatii!
Tort Pavlova
Ingrediente:
3 albusuri
170 grame zahar
600 grame smantana pentru frisca
500 grame dulce de leche
2 banane
100 grame ciocolata neagra.
Intr-un bol, amesteca albusurile de ou cu un praf de sare, pana cand obtii o spuma consistenta. Adauga apoi treptat si zaharul si amesteca bine pana rezulta o bezea lucioasa.
Intr-o tava, formeaza din bezea doua dreptunghiuri si da tava la cuptor pentru 45 de minute. Lasa apoi blatul de bezea sa se raceasca in cuptor, cu usa inchisa.
Intr-un bol, amesteca smantana pana cand obtii o frisca consistenta, dupa care amesteca jumatate din cantitatea de frisca cu jumatate din cea de dulce de leche.
Asaza pe un platou o foaie de bezea si adauga stratul cu dulce de leche si frisca si restul de dulce de leche. Presara feliile de banana si adauga a doua foaie de bezea. Tapeteaza cu restul de frisca si orneaza cu ciocolata rasa.
Tort Mangomisu
500 grame mascarpone
600 ml smantana
50 grame zahar pudra
2 galbenusuri
semintele de la o pastaie de vanilie
125 ml lichior
sucul de la 2 portocale
300 grame piscoturi
3 mango feliate
50 grame zahar
250 grame zmeura congelata
sucul de la o lamaie.
Amesteca branza mascarpone cu smantana, zaharul pudra, galbenusurile si semintele de vanilie. In alt bol, amesteca lichiorul cu sucul de portocale si inmoaie jumatate din piscoturi in lichior si aranjeaza intr-o tava patrata.
Deasupra adauga o treime din crema de mascarpone si aranjeaza si cateva felii de mango. Repeta operatiunea cu restul de ingrediente. Acopera tortul si da la rece pentru 2-3 ore.
Intr-un bol, amesteca zmeura cu sucul de lamaie si zaharul si da apoi la rece pentru o ora. Tortul Mangomisu se serveste cu felii de mango si sos de zmeura.
Tort clasic de ciocolata
Ingrediente:
225 grame faina
350 grame zahar
85 grame cacao
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua
250 ml lapte
125 ml ulei
2 lingurite extract de vanilie
200 grame ciocolata neagra
200 ml smantana.
Amesteca toate ingredientele, in afara de ciocolata si smantana. Toarna aluatul intr-o tava si da la cuptor pentru 40 minute.
Scoate blatul de la cuptor si lasa sa se raceasca complet. Pentru glazura, topeste ciocolata impreuna cu smantana si lasa sa se raceasca. Taie blatul pe jumatate si unge cu jumatate din glazura. Adauga a doua foaie si tapeteaza cu restul de glazura.
Sursa foto: Edandelaine.com