Deserturi

# deserturi de craciun #dulciuri #deserturi

4 deserturi de sarbatoare care nu necesita coacere

De sarbatori, pregateste deserturi rapide, care se gatesc fara foc. Vei castiga timp, fara sa faci rabat de la calitate si gust.

Iata cateva deserturi festive care nu necesita coacere:


1 Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este pe gustul tuturor, astfel incat nu poti sa dai gres cu ea. Bate cu mixerul un sfert de cana de zahar cu 1 galbenus mare de ou pasteurizat. Adauga 2 linguri de miere si 1 lingura de unt, apoi jumatate de cana de cacao, a doua jumatate, 1 lingura vin Marsala, 1 lingura apa calda, 2 lingurite coaja de lamaie si niste vafe de vanilie, maruntite.

Pune compozitia intr-o folie de plastic, modeland-o dupa forma dorita: patrata, rotunda, burlan etc. Da ciocolata la frigider minimum o ora inainte de servire.


2 Bomboane alcoolizate

Bomboanele alcoolizate sunt deserturi festive, potrivite pentru a fi servite la ocazii speciale, musafirilor. Amesteca intr-un castron 3 cani vafe de vanilie maruntite, 1 cana alune pecan tocate, 1 cana zahar pudra si 1 1/2 lingurite cacao.

Adauga 2 linguri sirop de porumb si jumatate de cana de bourbon. Modeleaza compozitia sub forma de bile, apoi presara peste ele zahar pudra.


3 Smochine cu migdale

Un desert elegant este cel cu smochine si migdale. Taie 24 de smochine pe lungime, pe trei sferturi, lasandu-le unite la codita. Amesteca 70 gr crema de branza cu 2 lingurite zahar pudra si 2 lingurite lichior de portocale.

Umple smochinele cu aceasta compozitie, adaugand in fiecare cate o migdala prajita. Preseaza peretii smochinei pentru a inchide umplutura.


4 Bomboane cu nuca de cocos

Bomboanele cu nuca de cocos au un aspect diafan, asemanator fulgilor de zapada. Gustoase si atractive, aceste bomboane arata senzational pe un platou festiv de sarbatori.

Amesteca 2/3 cana biscuiti de graham tocati cu 6 linguri lapte praf, 1 lingurita coaja de lime, 1 1/2 lingura suc de lime si 1 lingurita extract de vanilie. Adauga 2/3 cana nuca de cocos rasa si mixeaza compozitia. Adauga 1 1/4 cani zahar pudra si apoi pune compozitia la frigider 20 de minute. Modeleaza bomboane rotunde din compozitie si da-le printr-un sfert de cana de nuca de cocos rasa.

Sursa foto: hersheys.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului