Mumii din banane
Sursa foto: womansday.com
Ingrediente
- 4 banane
- 450 grame de ciocolata alba
- 30 grame ciocolata alba
- 16 bomboane M&M
- Chipsuri de cicolata cu lapte
- 8 bete de acadea
Cum se prepara:
Pune intr-o tava hartie pergament. Infige in cate o jumatate de banana cate un bat de acadea si pune-le la congelator, cel putin 2 ore. Pune la topit 450 de grame de ciocolata alba, apoi scufunda pe rand, in ciocolata, cate o jumatate de banana. Pune jumatatile de banana imediat inapoi pe hartia pergament si pune cate doua bomboane M&M pe fiecare pentru a face ochii mumiei.
Topeste si restul de ciocolata si pune-o intr-o punga in care vei face o mica gaura. Apoi, orneaza in zigzag bananele cu cicolata alba, pentru a forma bandajele mumiei. Pune-le la frigider inainte de a fi mancate.
Oase din bezea
Sursa foto: goodhousekeeping.com
Ingrediente
- 3 albusuri de oua
- ¼ lingura crema tartar
- ½ cana zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
Cum se prepara
Incalzeste cuptorul la 225°F. Fa un sablon pentru os, apoi pe 2 foi mari de hartie pergament deseneaza cu un creion oasele urmarind sablonul. Intr-un bol, bate albusurile cu un praf de sare pana cand devin spuma. Adauga crema tartar si continua sa le bati la viteza medie-mare. Adauga zaharul, iar la final esenta de vanilie. Pune bezeaua intr-o punga sau intr-un cornet pentru ornat si umple formele de oase, desenate pe hartia pergament. Inchide cuptorul si pune oasele de bezea in cuptor pentru 1 ora tinand usa cuptorului inchisa. Scoate-le apoi din cuptor si lasa-le sa se raceasca.
Pisica negra
Sursa foto: goodhousekeeping.com
Ingrediente
- Biscuiti simpli cu zahar
- Biscuiti simpli cu cacao
- Glazura din albus de ou, crema tartar si zahar
Cum se prepara:
Aluatul pentru biscuitii simpli se prepara din ¾ cana faina, ½ lingurita praf de copt, 220 grame unt, ¾ cana zahar, 1 ou, 1 ½ lingurita extract de vanilie
Aluatul pentru biscuitii de cacao se prepara din 2 cani faina, ¼ cana cacao, ½ lingurita praf de copt, un praf de sare, 200 grame de unt, ¾ cana zahar, 1 ou, 2 lingurite extract de vanilie.
Din aluatul de biscuiti simpli taie cateva cercuri si foloseste aluatul pentru biscuiti cu cacao pentru a decupa din el pisicile. Foloseste glazura pentru a decora cercurile din aluatul simplu si apoi lipeste peste acestea pisicile decupate. Pune fursecurile la cuptor pentru 20-30 de minute.