Deserturi

#dulciuri #prajituri #desert #sfaturi culinare #desert caramel

5 deserturi delicioase din caramel

Caramelul este un sos simplu de facut in casa si ieftin, la indemana oricui. Cu ajutorul unui sos caramel, poti aroma deserturile, il poti folosi ca umplutura sau ca topping pentru diverse prajituri si inghetate.

Iata 5 deserturi delicioase din caramel:


1 Portocale rosii cu sos caramel

Portocalele rosii sunt populare in sezonul rece, servite ca atare sau in diverse preparate. Foloseste portocalele pentru un desert colorat si gustos, cu un gust dulce-acrisor. Portocalele rosii cu sos caramel se fac din ingrediente simple, pe care le poti avea deja prin casa si sunt gata in cateva minute.


2 Fursecuri din caramel cu sare

Fursecuri din caramel cu sare constituie un desert inedit, aspectuos, potrivit pentru momentele cand ai musafiri sau pentru a-ti servi colegii la serviciu cu un desert facut in casa. Poti pregati fursecurile cu o zi inainte. Tine-le la rece pana cand se intareste caramelul si serveste-le pe un platou.


3 Mere invelite in caramel

Merele in caramel sunt unele dintre cele mai populare deserturi din sezonul rece, fiind deseori intalnite la targurile de Craciun. Fa-le o surpriza celor mici pregatind acest desert simplu si apetisant. Foloseste spatule ca cele de inghetata pentru ca merele sa poata fi manuite de copii. Pentru un plus de efect, inainte de intarirea sosului, presara nuca sau migdale macinate pe merele unse cu caramel.


4 Prajitura cu nuci si caramel

Prajitura cu nuci si caramel este un desert nepretentios, potrivit pentru a fi consumat in familie. Crocanta si dulce, prajitura poate fi preparatul perfect pentru copii, cand cei mici iti cer ceva dulce. In locul dulciurilor din comert, incearca aceasta reteta. Serveste prajitura ca atare sau cu un mot de frisca.


5 Tarta cu nuci si caramel

Foloseste caramelul in tartele facute in casa. Tarta cu nuci si caramel este un preparat gustos si dulce, facut cu miere si frisca. Tarta este potrivita pentru momentele cand ai musafiri si vrei sa-i servesti cu o prajitura dulce si aspectuoasa.

Sursa foto: evernewrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului