Deserturi

#zmeura # retete zmeura #prajitura zmeura #dulceata zmeura #tarta zmeura

5 moduri in care poti gati zmeura vara aceasta

Zmeura este unul dintre fructele care anunta inceputul verii. Desi aroma deosebita si savoarea ei o fac sa fie o gustare delicioasa chiar si atunci cand este consumata in stare naturala, exista cateva retete si idei de preparate in care i-ai putea descoperi o noua "latura", mai delicioasa, aromata si gustoasa ca niciodata. Daca te-ai plictisit sa mananci zmeura simpla, iti sugeram sa o imbini cu alte ingrediente, in preparate care-ti vor incanta simturile!

1. Cheesecake cu zmeura

Nimic nu iti provoaca mai rapid o stare de bine decat gustarea unei portii racoroase si gustoase dintr-un cheesecake proaspat.

Cheesecake-ul este un preparat pe baza de branza, fructe si blat de biscuiti. Desi se poate face cu o multime de tipuri de fructe, noi iti sugeram ca, la inceputul verii, sa profiti de recolta bogata de fructe de padure, pentru a prepara un delicios cheesecake cu zmeura.

2. Inghetata cu zmeura

Nicio vara fara inghetata! Acesta este motto-ul oricarei persoane pasionate de dulciuri si prajituri care stie cum sa se rasfete in functie de sezon.

Inghetata cu zmeura este vedeta deserturilor la inceputul verii si merita preparata in casa, pentru o aroma mai intensa si un gust mai sanatos.

3. Tarta cu zmeura

In niciun preparat nu ii "sta" zmeurei mai bine decat intr-o tarta eleganta si gustoasa. Aromele intense de prajituri, blatul crocant si zmeura proaspata se imbina armonios in orice reteta de tarta.

Tarta cu zmeura este un desert savuros, dar si o metoda ingenioasa de a integra fructele in meniul familiei tale.

4. Dulceata de zmeura

Daca ai norocul sa primesti cantitati mari de zmeura, atunci dulceata este prima reteta pe care ar trebui sa o ai pe lista.

Dulceata de zmeura este una dintre cele mai gustoase, parfumate si rafinate preparate de acest gen, care te ajuta sa te bucuri de gustul bogat al acestor fructe de padure chiar si in sezoanele reci.

5. Prajitura cu zmeura

Prajitura clasica cu visine se poate tranforma cu succes intr-una cu zmeura. Inlocuieste visinele cu zmeura, tranteste-le peste un aluat de chec astfel incat sa formeze o patura groasa de fructe pe deasupra si baga prajitura la cuptor. Gustul dulce-acrisor al prajiturii cu zmeura o transforma intr-un desert usor si savuros de vara.



Sursa foto: hungeree.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete