Deserturi

#deserturi lamaie #budinca lamaie # inghetata lamaie #cheesecake lamaie #tarta lamaie

6 deserturi cu lamaie cu care sa te rasfeti si racoresti vara aceasta

Lamaia este unul dintre cele mai revigorante sau racoritoare fructe si, chiar daca se gaseste in magazine tot timpul anului, vara parca-si intra in drepturi mai mult ca oricand. Chiar daca limonada este principala reteta care se bucura de gustul acrisor si parfumat al lamaii, exista cateva deserturi care o au ca vedeta si care se asorteaza perfect sezonului canicular!

1. Inghetata cu lamaie

Inghetata cu lamaie ramane una dintre cele mai potrivite deserturi pentru vara. Se prepara foarte simplu, in casa, fie cu apa si alte arome, fie cu smantana si lapte, pentru un aspect cremos si un gust catifelat.

2. Cheesecake cu lamaie

Cheesecake-ul este o pajitura cu branza revigoranta si delicioasa, pe care merita sa o prepari de-a lungul intregului sezon de vara, deoarece se preteaza la o multime de fructe, gusturi si arome, astfel incat sa nu te plictisesti niciodata de ea.

Daca vrei ca efectul racoritor sa fie maxim, prepara cheesecake-ul cu lamaie, astfel incat sa te bucuri de gustul savuros al acestui fruct.

3. Fursecuri cu glazura de lamaie

In cazul in care prajitura cu branza sau inghetata nu face parte din topul deserturilor tale preferate, incearca fursecurile spritate. Si, pentru a le da o aroma delicioasa de vara, tavaleste-le printr-o glazura dulce-acrisoara cu lamaie.

4. Budinca de lamaie

Budinca de lamaie este unul dintre cele mai rapide, usoare si la indemana deserturi pe care le poti prepara vara aceasta. Chiar daca necesita preparare pe foc, cu putina rabdare, o poti transforma intr-un desert rece, dupa ce o bagi putin la frigider si o garnisesti cu frisca proaspata si alte fructe.

5. Tarta cu lamaie

Tartele sunt alte deserturi gustoase cu fructe care se preteaza de minune la gustul si aroma lamailor. Niciun desert nu iti rasfata papilele gustative si te racoreste mai bine decat o felie rece de tarta cu lamaie intr-o zi caniculara de vara.

6. Briose cu lamaie

Daca briosele sunt printre cele mai frecvente deserturi pe care le prepari in casa, trebuie sa stii ca poti incerca si o reteta cu lamaie. Indiferent ca introduci lamaia in aluatul brioselor sau ca doar le decorezi cu glazura facuta din acest fruct, exista o multime de metode de a imbina gustul dulce si consistent al brioselor cu cel acrisor si racoros al lamaii.




Sursa foto: Eatsimpleloveyoga.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului