Deserturi

#deserturi clasice #deserturi franta #retete frantuzesti #bucatarie frantuzeasca

7 deserturi clasice pe care nu trebuie sa le ratezi in Franta

Franta nu este considerata degeaba taramul delicateselor. Bucataria frantuzeasca este una dintre cele mai iscusite, rafinate si savuroase din intreaga lume. Orice calatorie sau vizita pe taram frantuzesc trebuie "onorata" cu degustarea unora dintre cele mai bune deserturi traditionale de la ei.

1. Creme brulee (crema de zahar ars)

Crema de zahar ars este una dintre cele mai cunoscute si degustate deserturi traditionale frantuzesti. Elegantul desert din lapte, oua si zahar caramelizat nu trebuie ratat in nicio vizita pe care o faci in Franta.

2. Mousse au chocolat (spuma de ciocolata)

Spuma de ciocolata este un alt desert clasic al francezilor. Intr-o tara in care ciocolata de buna calitate nu lipseste din bucataria niciunui bucatar profesionist, mousse-ul de ciocolata este o alegere sigura si gustoasa pe care o poti face pentru a-ti satisface pofta de dulce.

3. Clafoutis

Clafoutisul este unul dintre deserturile traditionale de care te poti lovi la tot pasul in restaurantele frantuzesti. Asemanator cu o tarta cu fructe, clafoutisul este o prajitura care imbina aluatul si fructele intr-o delicioasa reteta. Cel cu cirese este cel mai popular clafoutis intalnit pe taramuri frantuzesti.

4. Crepes suzette (clatite)

Clatitele isi fac loc semet in meniul oricarui restaurant francez. Delicioasele crepes suzette, cum le numesc francezii, sunt desertul de baza in multe dintre regiunile tarii, iar amestecul de arome si ingrediente din acestea ademenesc papilele gustative ale oricarui mofturos.

5. Souffle au chocolat (sufleu de ciocolata)

Sufleul de ciocolata este considerat "vedeta" deserturilor frantuzesti. Pare destul de simplu de facut, insa sufleul ascunde cateva secrete pe care doar cei mai iscusiti bucatari le cunosc. Este, de departe, unul dintre cele mai elegante deserturi cu ciocolata din bucataria frantuzeasca.

6. Parfait au chocolat

Parfaitul de ciocolata este unul dintre cele mai cunoscute si savuroase deserturi din Franta. Preparat din ciocolata neagra de foarte buna calitate si frisca, parfaitul este un desert perfect pentru zilele toride de vara, intrucat este foarte racoritor.

7. Choux a la creme

Choux a la creme sunt un fel de minieclere umplute cu o delicioasa crema de vanilie si imbracate cu un delicios sos de ciocolata. Este un desert extrem de raspandit pe teritoriul Frantei, iar daca se intampla sa fii in vacanta pe acolo si ti se face pofta de eclere, nu ezita sa degusti delicioasele si simpaticele choux a la creme.

Sursa foto: Chocolatecr.blogspot.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.