Deserturi

#briose cu mac #reteta briose #briose rapide

Aceste briose cu lamaie si mac le poate face si un copil!

Cand ai pofta de dulce si te gandesti ce ai putea sa faci rapid, pe primul loc de afla clatitele, iar pe al doilea – briosele. Iti propunem astazi o reteta simpla de briose cu lamaie si seminte de mac. Ies atat de bune incat nu te vei satura niciodata de ele!

Ingrediente pentru briose cu lamaie si mac:

3 cani faina

1 plic praf de copt

1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu

1 varf de lingurica sare

1 cana de zahar

2 oua mari, la temperatura camerei

2 lingurite de coaja rasa de lamaie

Zeama de la 2 lamai

50 ml lapte la temperatura camerei

1 /2 pachet unt nesarat, topit si racit

3 linguri de seminte de mac

Cum se prepara briosele cu lamaie si mac:

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-o tava pentru briose adauga hartii speciale.

Intr-un bol amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu stins cu cativa stropi de zeama de lamaie si sarea.

Separat, amesteca ouale cu zaharul, coaja de lamaie, zeama de lamaie si laptele. Adauga untul, amesteca bine, dupa care combina ingredientele umede cu cele uscate, amestecand pana se integreaza complet. La final, adauga semintele de mac in aluat.

Cu o lingura, imparte aluatul in cupele pentru briose. Da-le la cuptor in jur de 20 de minute. Verifica daca briosele s-au copt bine la interior introducand o scobitoare in mijloc. Daca atunci cand o scoti scobitoarea este curata inseamna ca briosele sunt gata. Lasa-le in tava sa se raceasca, apoi scoate-le pe o farfurie. Le poti pudra cu zahar farin.

Foto: biggerbolderbaking.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete