Deserturi

#briose cu mac #reteta briose #briose rapide

Aceste briose cu lamaie si mac le poate face si un copil!

Cand ai pofta de dulce si te gandesti ce ai putea sa faci rapid, pe primul loc de afla clatitele, iar pe al doilea – briosele. Iti propunem astazi o reteta simpla de briose cu lamaie si seminte de mac. Ies atat de bune incat nu te vei satura niciodata de ele!

Ingrediente pentru briose cu lamaie si mac:

3 cani faina

1 plic praf de copt

1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu

1 varf de lingurica sare

1 cana de zahar

2 oua mari, la temperatura camerei

2 lingurite de coaja rasa de lamaie

Zeama de la 2 lamai

50 ml lapte la temperatura camerei

1 /2 pachet unt nesarat, topit si racit

3 linguri de seminte de mac

Cum se prepara briosele cu lamaie si mac:

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-o tava pentru briose adauga hartii speciale.

Intr-un bol amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu stins cu cativa stropi de zeama de lamaie si sarea.

Separat, amesteca ouale cu zaharul, coaja de lamaie, zeama de lamaie si laptele. Adauga untul, amesteca bine, dupa care combina ingredientele umede cu cele uscate, amestecand pana se integreaza complet. La final, adauga semintele de mac in aluat.

Cu o lingura, imparte aluatul in cupele pentru briose. Da-le la cuptor in jur de 20 de minute. Verifica daca briosele s-au copt bine la interior introducand o scobitoare in mijloc. Daca atunci cand o scoti scobitoarea este curata inseamna ca briosele sunt gata. Lasa-le in tava sa se raceasca, apoi scoate-le pe o farfurie. Le poti pudra cu zahar farin.

Foto: biggerbolderbaking.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.