Vrei sa te rasfeti in acest weekend cu o prajitura delicioasa, dar simplu de facut? Iti recomandam aceasta reteta usoara, care nu necesita mult timp petrecut in bucatarie si poate fi facuta de oricine fara a da gres.
Ingrediente
- 400 g gris
- 150 g zahar
- 1 pliculet praf de copt
- 100 g fulgi cocos
- 2 oua mari
- 150 g unt
- 250 g iaurt
- esenta vanilie
- 100 g migdale
- un praf de sare
Pentru sirop:
- 400 g zahar
- 500 ml apa
- 1 lingurita zeama de lamaie, proaspat stoarsa
- un plic zahar vanilinat
Cum se prepara
Intr-un bol incapator adauga toate ingredientele uscate: grisul, zaharul, praful de copt, sarea si fulgii de cocos. Amesteca usor pentru a se omogeniza compozitia.
Intr-un alt bol adauga ouale, iaurtul si esenta de vanilie. Mixeaza bine pana la omogenizare si adauga peste acestea ingredientele uscate.
Adauga compozitia intr-o tava unsa din belsug cu unt si las-o la frigider timp de doua ore.
Scoate prajitura, tai-o cu un cutit in patratele sau romburi si adauga in centrul fiecarui patratel cate o migdala. Coace apoi totul la cuptorul incins la 190 de grade Celsius timp de 40 de minute, sau pana se rumeneste uniform.
Intre timp prepara siropul. Adauga intr-un ibric apa, zeama de lamaie, zaharul si zaharul vanilinat. Pune siropul la fiert pana cand zaharul se dizolva complet.
Cand prajitura s-a copt, toarna siropul peste aceasta si mai coace-o timp de 15 minute.
Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca la temperatura camerei. Serveste-o rece, alaturi de o cana de cafea sau de ceai.
Sursa foto: fountainoftheparadise.blogspot.com