Deserturi

#prajitura cu gris #retete basbousa #basbousa #desert arabesc #desert

Basbousa – prajitura cu gris de care te vei indragosti

Vrei sa te rasfeti in acest weekend cu o prajitura delicioasa, dar simplu de facut? Iti recomandam aceasta reteta usoara, care nu necesita mult timp petrecut in bucatarie si poate fi facuta de oricine fara a da gres.

Ingrediente

  • 400 g gris
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 g fulgi cocos
  • 2 oua mari
  • 150 g unt
  • 250 g iaurt
  • esenta vanilie
  • 100 g migdale
  • un praf de sare

Pentru sirop:

  • 400 g zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie, proaspat stoarsa
  • un plic zahar vanilinat

Cum se prepara

 

Intr-un bol incapator adauga toate ingredientele uscate: grisul, zaharul, praful de copt, sarea si fulgii de cocos. Amesteca usor pentru a se omogeniza compozitia.

Intr-un alt bol adauga ouale, iaurtul si esenta de vanilie. Mixeaza bine pana la omogenizare si adauga peste acestea ingredientele uscate.

Adauga compozitia intr-o tava unsa din belsug cu unt si las-o la frigider timp de doua ore.

Scoate prajitura, tai-o cu un cutit in patratele sau romburi si adauga in centrul fiecarui patratel cate o migdala. Coace apoi totul la cuptorul incins la 190 de grade Celsius timp de 40 de minute, sau pana se rumeneste uniform.

Intre timp prepara siropul. Adauga intr-un ibric apa, zeama de lamaie, zaharul si zaharul vanilinat. Pune siropul la fiert pana cand zaharul se dizolva complet.

Cand prajitura s-a copt, toarna siropul peste aceasta si mai coace-o timp de 15 minute.

Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca la temperatura camerei. Serveste-o rece, alaturi de o cana de cafea sau de ceai.

Sursa foto: fountainoftheparadise.blogspot.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.