Deserturi

#ciocolata #retete #fistic #retete de paste #deserturi #batoane cu ciocolata

Batoane cu ciocolata si fistic

Batoanele cu ciocolata si fistic sunt ideale pentru masa de sarbatoare de Paste, se prepara usor, sunt savuroase si delicate.

Ingrediente pentru batoanele cu ciocolata si fistic


150 grame fistic decojit
200 grame ciocolata cu lapte faramitata
200 grame zahar
200 grame unt
3 oua
200 grame faina
2 lingurite de praf de copt
100 ml lapte
150 ml smantana.

Cum se prepara batoanele cu ciocolata si fistic

Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Amesteca 125 grame de fistic cu 75 de grame de ciocolata si jumatate din cantitatea de zahar.

Adauga apoi restul de zahar, untul, ouale, faina, praful de copt, laptele si putina sare. Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru 45 de minute.

Topeste restul de ciocolata si amesteca cu smantana. Lasa sa se raceasca.

Cand este gata, scoate blatul din cuptor si taie pe jumatate. Unge fiecare foaie de blat cu crema de ciocolata. Pe deasupra se toaca restul de fistic. Prajitura se taie in patratele.

Cum se servesc batoanele cu ciocolata si fistic

Batoanele cu ciocolata si fistic se servesc ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare