Deserturi

#ciocolata #fulgi de ovaz #batoane #retete sanatoase #batoane necoapte

Batoane necoapte cu fulgi de ovaz si ciocolata

Batoanele necoapte cu fulgi de ovaz si ciocolata sunt un desert foarte gustos, sanatos si usor de facut.

Ingrediente pentru batoane necoapte cu fulgi de ovaz si ciocolata

  • 1 ceasca de unt
  • 1/2 ceasca de zahar brun
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 3 cesti de fulgi de ovaz
  • 1 ceasca de chipsuri de ciocolata semidulce
  • 1/2 ceasca de unt de arahide

Cum se prepara batoanele necoapte cu fulgi de ovaz si ciocolata

Unge cu unt o tava dreptunghiulara de marime medie. Topeste untul intr-o cratita si adauga zaharul brun si esenta de vanilie. Incorporeaza fulgii de ovaz si lasa-i pe foc inca 2-3 minute, pana cand compozitia devine cat se poate de omogena. Imparte compozitia in 2 parti egale si intinde jumatate din ea pe fundul tavii, presand bine.

Topeste fulgii de ciocolata si untul de arahide impreuna, intr-o cratita mica, la temperatura scazuta si amesteca pentru a omogeniza crema. Adauga mixul peste blat, in tava si intinde-l uniform. Adauga si restul compozitiei cu fulgi de ovaz si preseaza incet cu mainile. Lasa desertul la racit timp de 2-3 ore.

Cum se servesc batoanele necoapte cu fulgi de ovaz si ciocolata

Batoanele se servesc la temperatura camerei. Daca vrei sa-ti amintesti de gustul copilariei, consuma-le alaturi de un pahar cu lapte cald.

Sursa foto: chewnibblenosh.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului