Biscotti cu fistic si cirese uscate reprezinta unul din cele mai apreciate deserturi de inspiratie italiana.
Ingrediente pentru biscotti cu fistic si cirese uscate
200 g ciocolata alba
1 lingura unt
150 fistic
125 g zahar
280 g faina
60 g cirese uscate
1 plic praf de copt
1 esenta rom
Cum se prepara biscotti cu fistic si cirese uscate
Prajeste fisticul usor, apoi da-l deoparte.
Rupe ciocolata, apoi pune-o la topit la bain marie. Amestec-o cu untul topit.
Separat, mixeaza ouale cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Adauga compozitia de ciocolata, esenta de rom, faina, praful de copt, fisticul prajit si ciresele uscate. Framanta o compozitie omogena.
Lasa aluatul la frigider, minim 30 de minute.
Formeaza din acest aluat 3 suluri, cu dimetru de circa 3 centimetri, apoi pune-le la copt, intr-o tava cu hartie de copt si coace-le circa 25 de minute.
Lasa rulourile la racit, apoi taie-le in felii groase de 1 centimetru. Pune-le din nou la copt, dar numai pentru 10 minute.
Cum se servesc biscotti cu fistic si cirese uscate
Serveste biscotti cu ceai cald sau cafea cu lapte.
Foto: recipes4us.co.uk
#retete #fistic #deserturi #biscotti #biscotti cu fistic #cirese uscate
Biscotti cu fistic si cirese uscate
Biscotti cu fistic si cirese uscate Biscotti cu fistic si cirese uscate reprezinta unul din cele mai apreciate deserturi de inspiratie italiana.- 2012-06-27 2012-06-27
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa