Deserturi

#retete #fistic #deserturi #biscotti #biscotti cu fistic #cirese uscate

Biscotti cu fistic si cirese uscate

Biscotti cu fistic si cirese uscate reprezinta unul din cele mai apreciate deserturi de inspiratie italiana.

Ingrediente pentru biscotti cu fistic si cirese uscate

200 g ciocolata alba

1 lingura unt

150 fistic

125 g zahar

280 g faina

60 g cirese uscate

1 plic praf de copt

1 esenta rom


Cum se prepara biscotti cu fistic si cirese uscate

Prajeste fisticul usor, apoi da-l deoparte.

Rupe ciocolata, apoi pune-o la topit la bain marie. Amestec-o cu untul topit.

Separat, mixeaza ouale cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Adauga compozitia de ciocolata, esenta de rom, faina, praful de copt, fisticul prajit si ciresele uscate. Framanta o compozitie omogena.

Lasa aluatul la frigider, minim 30 de minute.

Formeaza din acest aluat 3 suluri, cu dimetru de circa 3 centimetri, apoi pune-le la copt, intr-o tava cu hartie de copt si coace-le circa 25 de minute.

Lasa rulourile la racit, apoi taie-le in felii groase de 1 centimetru. Pune-le din nou la copt, dar numai pentru 10 minute.

Cum se servesc biscotti cu fistic si cirese uscate

Serveste biscotti cu ceai cald sau cafea cu lapte.

Foto: recipes4us.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare