Deserturi

#retete paste #biscuiti #glazura #scortisoara

Biscuiti de Paste

Biscuitii de Paste reprezinta un desert pe care il poti servi atat in primele 3 zile de Paste, cat si intr-o perioada obisnuita din an. Sunt usor de facut si nu dureaza mult sa fie gatiti. Pentru copii, astfel de biscuiti sunt o surpriza placuta.

Ingrediente pentru biscuiti de Paste
 

  • 125 g unt
  • ½ cana zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 1 ½ linguri miere
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite ghimbir macinat
  • 1 ½ lingurite scortisoara macinata
  • 1 cana zahar pudra
  • ½ lamaie
     

Cum se prepara biscuitii de Paste
 

Amesteca untul si zaharul cu un mixer, astfel incat sa obtii o crema. Apoi adauga galbenusul de ou si mierea si amesteca iar. Pune in compozitie faina, bicarbonatul, ghimbirul si scortisoara si amesteca. Apoi foloseste o lingura pentru a obtine un aluat.

Intinde aluatul in doua foi si pune-le in frigider sa se intareasca. Apoi scoate-le si cu ajutorul unor forme de biscuiti (iepuri, oua, puisori etc) taie in aluat. Fa mici crestaturi pentru a desena ochii,mustatile si celelalte detalii. Apoi incinge cuptorul la 180 grade Celsius si pune biscuitii sa se coaca un sfert de ora. Scoate-i si lasa-i sa ajunga la temperatura camerei.

Amesteca zaharul pudra si zeama de lamaie, treptat, pana cand obtii o glazura . Pune glazura intr-un con si deseneaza pe suprafata biscuitilor, pentru a-i decora dupa cum doresti. Asteapta sa se intareasca glazura.
 

Cum se servesc biscuitii de Paste
 

Se servesc proaspeti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare