Deserturi

# desert briose # briose cu lamaie # retete briose #briose #desert

Briose cu aroma de lamaie, pentru pofticiosi

Briosele cu lamaie sunt ideale pentru un desert usor, dupa o masa copioasa sau ca gustare alaturi de o cana cu ceai. Se prepara rapid si in plus sunt extrem de gustoase.

Ingrediente pentru briosele cu lamaie

Pentru briose

  • 400g faina
  • 1/2 lingurita faina
  • 1 plic praf de copt
  • 230g unt nesarat
  • 400g zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • 236ml lapte
  • 2 lingura si 1/2 zeama proaspat stoarsa de lamaie
  • esenta de vanilie

Pentru icing

  • 1 cana smantana foarte grasa
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1-2 linguri suc de lamaie

Cum se prepara briosele cu lamaie

Preincalzeste cuptorul la 190oC si tapeteaza o tava de briose cu hartii speciale.

Intr-un bol adauga faina, sarea si praful de coptsi amesteca bine.

Intr-un alt bol amesteca untul cu zaharul, pana cand obtii o compozitie pufoasa. Incorporeaza ouale cate unul, pe rand. Incorporeaza apoi coaja de lamaie si cateva picaturi de vanilie.

Incorporeaza jumatate din cantitatea de faina, o lingura si jumatate suc de lamaie, apoi jumatate din cantitate de lapte. La final adauga restul de faina, zeama de lamaie ramasa si restul de lapte ramas. Nu amesteca excesiv deoarece briosele nu vor mai iesi pufoase.

Adauga aluatul in forme si coace-le timp de aproximativ 17-20 de minute, sau pana cand devin aurii. Lasa briosele sa se raceasca in forma timp de 10 minute, apoi scoate-le pe un gratar si lasa-le sa se raceasca pana ajung la temperatura camerei.

Pentru a prepara glazura, bate smantana cu zaharul pana obtii o pasta tare. Incorporeaza terptat zeama de lamaie. Adauga una sau doua linguri, in functie de preferinte.

Decoreaza briosele, dupa racire, cu glazura obtinuta. Poti presara deasupra putina coaja de lamaie.

Sursa foto: petracakes.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.