Deserturi

#briose aromate #briose toamna #briose cu mere #briose cu dovleac #briose

Briose cu dovleac si mere, pentru dimineti racoroase

Briosele cu dovleac si mere sunt perfecte in diminetile racoroase de vara. Se prepara rapid, iar aroma de toamna a acestora iti va trezi rapid pofta de viata.

Ingrediente pentru briosele cu dovleac si mere

  • 2 si 1/2 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 1 lingurita condimente pentru placinta de dovleac
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1 cana piure de dovleac
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani mere rase
  • 2 linguri faina
  • 1/4 cana zahar
  • 1/2 lingurita faina
  • 4 lingurite de unt

Cum se prepara briosele cu dovleac si mere

Daca nu au condimente pentru placinta de dovleac le poti prepara dintr-un amestec de 1 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita nucsoara, 1/8 lingurita cuisoare si 1/4 lingurita ghimbir.

Preincalzeste cuptorul la 180oC si pregateste o tava pentru briose cu hartiute speciale. Daca folosesti forme de silicon, unge-le cu putin unt.

Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, condimentele pentru dovlea, sarea si praful de copt. Amesteca bine pentru a se omogeniza.

Intr-un alt bol adauga ouale si bate-le putin pana obtii o compozitie omogena apoi incorporeaza piureul de dovleac, merele si uleiul. Adauga compozitia peste cea de faina si amesteca usor cu ajutorul unei linguri pana obtii o compozitie omogena.

Toarna aluatul in formele de briose.

Intr-un bol mic amesteca doua linguri de faina cu zaharul ramas, scortisoara si untul. Vei obtine un aluat sfaramicios. Presara-l deasupra brioselor.

Coace briosele timp de 35-40 de minute sau pana cand trec testul scobitorii.

Cum se servesc briosele cu dovleac si mere

Briosele cu dovleac si mere merg perfect alaturi de o cana de cafea sau un ceai.

Sursa foto: beechwoodinn.ws

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare