Deserturi

#briose cu morcovi #briose cu mere si morcovi #briose cu mere # retete briose #briose

Briose cu morcovi si mere, un deliciu pentru cei mici

Briosele cu morcovi si mere sunt usor de preparat si vor fi apreciate atat de cei mici cat si de adulti. Merg perfect alaturi de o cana de cafea sau un pahar de lapte si constituie desertul ideal pentru orice ocazie.

Ingrediente pentru briosele cu morcovi si mere

  • 260g faina
  • 150g zahar brun
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 si 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita sare
  • 236 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 oua mari, batute bine
  • 3 morcovi de dimensiuni medii
  • 2 mere de dimensiuni medii
  • 125g nuci pecan (sau nici normale)
  • 15g fulgi de nuca de cocos
  • Pentru glazura:
  • 225g crema de branza, la temperatura camerei
  • 4 linguri unt nesarat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 260 g zahar pudra

Cum se prepara briosele cu morcovi si mere

Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava pentru briose cu hartii speciale.

Intr-un bol de dimensiuni mari amesteca faina, zaharul brun, praful de copt, bicarbonatul, cortisoare, nucsoare si sarea. Amesteca bine apoi incorporeaza ouale batute, morocovii, merele, nucile si cocosul. Amesteca bine pana la omogenizare.

Adauga compozitia in forme avand grija sa umplii doar 3/4 din acestea, pentru a avea loc sa creasca.

Coace briosele timp de 20-25 de minute. Lasa-le sa se raceasca complet inainte de a adauga glazura.

Cand briosele s-au racit prepara glazura. Intr-un bol incapator adauga crema de branza, vanilia si untul. Mixeaza pana obtii o spuma. Treptat incorporeaza zaharul in compozitie.

Aplica glazura pe briose cu ajutorul unui sprit. Iti poti lasa imaginatia la contributie pentru a creea modele unice.

Sursa foto: cupcakediariesblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare