Deserturi

#scortisoara #briose #stafide

Briose cu scortisoara

Briosele cu scortisoara reprezinta un desert gustos si usor de facut. Se potrivesc foarte bine in anotimpul rece, servite alaturi de o bautura calda .

Ingrediente pentru briose cu scortisoara
 

  • 2 oua
  • 3 cani tarate de cereale
  • 1 ½ cani faina integrala
  • 1 ½ linguri scortisoara
  • 2 cani lapte batut
  • 1 cana de apa fiarta
  • ½ cani de ulei
  • ¾ cani zahar
  • 2 ½ linguri bicarbonat de sodiu
  • ½ lingura sare
  • ½ cani stafide
     

Cum se prepara briosele cu scortisoara
 

Se amesteca intr -un castron cerealele cu apa si apoi se lasa la racit.

Pentru a doua compozitie (numarul 2), amesteca faina cu zaharul, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea. In amestecul de cereale adauga ouale, laptele batut, uleiul si stafidele. Amesteca bine. Apoi ia intreaga compozitie si pune-o in compozitia numarul 2.

Pune apoi in formele de briose si baga-le la cuptor, la 230 de grade. Lasa-le in jur de 20 de minute.
 

Cum se servesc briosele cu scortisoara
 

Se servesc dupa ce se racesc .

 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.