Ingrediente pentru briosele cu stafide si portocale
- 200g iaurt grecesc (10% grasime)
- 150g zahar
- 260g faina
- 100g stafide
- coaja de la doua portocale
- o lingura suc de portocale
- 80 ml ulei (il poti inlocui cu unt topit)
- 1 ou
- esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt cu sofran
- un praf de sare
Cum se prepara briosele cu stafide si portocale
Intr-un bol pentru mixer adauga iaurtul, zaharul, oul uleiul si zeama de la portocala, si mixeaza bine pana cand zaharul se topeste si obtii o compozitie spumoasa. Cu ajutorul unei linguri incorporeaza coaja de portocala si stafidele.
Separat, intr-un alt bol amesteca faina cu praful de copt si sarea. Adauga amestecul peste cel preparat anterior incorporeaza-l cu miscari circulare de sus in jos.
Adauga aluatul in formele pentru briose tapetate cu hartii speciale. Ai grija sa nu le umplii mai mult de 2/3 deoarece vor creste foarte mult la cuptor.
Coace briosele la cuptorul preincalzit la 180oC timp de 20-30 de minute.
Sursa foto: cookingcrave.blogspot.ro