Deserturi

#briose cu caise #reteta briose #retete caise #caise #briose

Briose cu umplutura de caise, un desert simplu, de vara

La inceput de vara incep sa se coaca gustoasele caise. Profita de aceasta perioada pentru a prepara cele mai savuroase preparate si dulciuri, ce iti vor incanta papilele gustative. Pentru astazi ti-am pregatit o reteta simpla si rapida de briose cu umplutura de caise.
La inceput de vara incep sa se coaca gustoasele caise. Profita de aceasta perioada pentru a prepara cele mai savuroase preparate si dulciuri, ce iti vor incanta papilele gustative. Pentru astazi ti-am pregatit o reteta simpla si rapida de briose cu umplutura de caise.

Ingrediente pentru briosele cu umplutura de caise

  • 300g caise proaspete
  • 150g unt
  • 450g faina
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • un praf sare
  • 200g zahar brun
  • 300ml lapte
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 1 lingurita de zeama de portocala

Cum se prepara briosele cu umplutura de caise

Spala bine caisele si indeparteaza-le samburele. Caisele se taie in jumatati sau in sferturi in functie de dimensiunea formelor pentru briose, si a fructelor.

Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava pentru briose cu hartie speciala.

Intr-o craticioara adauga untul si zaharul si incalzeste-le la foc mic pana se topesc. Amesteca continuu in toata aceasta perioada. Lasa-le apoi sa se raceasca a temperatura camerei.

Intr-un bol pentru mixer adauga ouale si un praf de sare si bate-le bine pana devin spumoase. Adauga apoi compozitia de zahar si unt continuand sa mixezi. Adauga treptat faina si praful de copt. Incorporeaza apoi laptele, si adauga dupa gust vanilie, scortisoara si nucsoara. Incorporeaza apoi coaja de portocala si o lingurita de zeama de portocala.

Toarna aluatul obtinut in formele pentru briose, umpland 3/4 din forma. Adauga in fiecare forma un sfert sau o jumatate de caisa.

Coace briosele timp de 25 de minute la foc potrivit.

Cum se servesc briosele cu umplutura de caise

Briosele cu umplutura de caise se servesc reci. Pentru un aspect mai placut le poti decora cu frisca sau zahar pudra.

Sursa foto: thebakerchick.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului