Deserturi

#briose # retete briose #desert #briose cu migdale #briose cu gem

Briose de migdale cu gem

Briosele de migdale cu gem sunt usor de preparat si foarte gustoase. Sunt ideale pentru micul dejun sau pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce.


Ingrediente pentru briosele de migdale cu gem

 

  • 300 grame faina
  • 5 grame praf de copt
  • 2 grame bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 2 oua
  • 100 grame zahar brun
  • 200 ml lapte batut
  • 50 ml suc de portocale
  • 50 ml ulei de rapita
  • 5 ml extract de vanilie
  • 80 grame gem de zmeura
  • 2 ml extract de migdale
  • 100 grame migdale
  • 10 grame zahar alb


Cum se prepara briosele de migdale cu gem


Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge o tava de briose cu unt. Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

In alt bol amesteca ouale cu zaharul brun. Adauga laptele batut, sucul de portocala, uleiul si vanilia. Amesteca bine. Toarna peste ingredientele uscate si amesteca bine.

Toarna apoi in formele de briose doar pana la jumatate. Intr-un bol amesteca gemul cu extractul de migdale si adauga cate o lingura in fiecare brioasa. Deasupra adauga restul de aluat. Pe deasupra presara migdalele si zaharul.

Da tava la cuptor pentru 30 de minute.


Cum se servesc briosele de migdale cu gem

 

Briosele de migdale cu gem se servesc ca atare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului