Ingrediente pentru briosele cu afine
- 1 cana faina
- 3 linguri malai
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1/2 cana zahar
- 1/4 cana unt la temperatura camerei
- 1 ou mare
- 2 lingurite coaja rasa de lamaie
- 2/3 cana lapte batut
- 1/2 cana afine proaspat congelate
- o lingura de faina
Cum se prepara briosele cu afine
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-un castron incapator adauga faina, malaiul, sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt si amesteca-le bine.
Intr-un alt bol adauga zaharul si unutul si mixeaza compozitia pana devine usor spumoasa (aproximativ 2 minute). Adauga apoi oul si coaja de lamaie. Dupa ce se omogenizeza compozitia, adauga alternativ laptele batut si mixul de faina.
Adauga peste afine, o lingura de faina si amesteca-le bine, avand grija sa nu le strivesti. Adauga apoi afinele in compozitie si ameseca usor cu lingura, pentru a evita zdrobirea lor.
Adauga compozitia in forme de briose unse cu unt si presara zahar deasupra. Baga-le la cuptor aproximativ 14 minute sau pana devin aurii.
Cum se servesc briosele cu afine
Lasa briosele sa se raceasca complet inainte de servire. Acestea merg perfect la micul dejun impreuna cu o ceasca de cafea, sau ca desert alaturi de un pahar de suc natural de afine.
Sursa foto: harvesttotable.com