Deserturi

#desert #briose # retete briose # briose pufoase #briose banane

Briose pufoase cu banane si scortisoara

Briosele pufoase cu banane sunt un desert delicios si usor de preparat. Sunt gata in doar cateva minute si reprezinta o bucurie atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Pot fi servite atat ca desert cat si ca gustare intre mese.

Ingrediente pentru briosele pufoase cu banane

  • 2 oua mari
  • 2/3 cana zahar brun
  • 2 banane medii, zdrobite
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana tarate de grau neprocesate
  • 1/4 cana ulei
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 si 3/4 cani faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 cana fulgi de ciocolata
  • 1/3 cana nuci maruntite

Cum se prepara briosele pufoase cu banane

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge formele de briose cu ulei sau cu unt.

Intr-un bol mediu mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adauga apoi bananele, laptele batut, taratele de grau si vanilia.

Intr-un alt vas adauga faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea si amesteca-le bine. Adauga mixul umed peste cel de faina si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena. La sfarsit adauga fugii de ciocolata si amesteca bine.

Adauga compozitia in formele pentru briose si presara nucile desupra.

Coace briosele timp de 15-25 minute, pana cand devin aurii.

Cum se servesc briosele pufoase cu banane

Lasa briosele sa se raceasca complet inainte de servire. Le poti servi ca atare sau le poti pudra cu zahar. Merg de minune alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.

Sursa foto: tomaytotomaaahto.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare