Deserturi

# briose sanatoase # briose cu afine # retete briose #briose

Briosele cu fulgi de ovaz si afine, un desert sanatos si rapid

Briosele cu fulgi de ovaz si afine, sunt un desert rapid si sanatos, pe care il poti lua cu tine la serviciu. Datorita aportului energetic acestea pot fi consumate ca si gustare intre mese.

Ingrediente pentru briosele cu fulgi de ovaz si afine

  • 1 cana faina integrala
  • 1 cana zahar
  • 2 si 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 1/2 cana seminte de chia
  • 1 cana suc proaspat stors de portocale
  • 1/2 cana suc de mere
  • 1/2 cana ulei
  • 2 oua, batute bine
  • 2 cani afine
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/4 lingurita scortisoara

Cum de prepara briosele cu fulgi de ovaz si afine

Preincalzeste cuptorul la 190oC. Unge 24 forme de briose cu ulei si adauga in acestea hartii speciale pentru briose.

Intr-un bol adauga faina, zaharul, praful de copt, sarea, fulgii de ovaz si semintele de chia. Amesteca bine.

Intr-un alt bol amesteca sucul de portocale, sucul de mere, uleiul si ouale. Incorporeaza amestecul obtinut in bolul cu faina. Cand obtii un aluat omogen adauga afinele si amesteca usor pentru a nu le zdrobi.

Cu ajutorul unei linguri pune aluatul in formele pentru briose. Umple doar 3/4 din formele pentru briose, ca acestea sa aiba loc sa creasca.

Intr-un bol mic, amesteca zaharul brun si scortisoara. Presara amestecul peste briose.

Coace briosele timp de 18-20 de minute.

Pentru a vedrifica daca briosele sunt coapte, introdu o scobitoare in aceste. Daca scobitoarea iese curata, briosele sunt coapte. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca acestea mai trebuie coapte. Mai lasa briosele la cuptor timp de 2-3 minurte apoi repeta testul scobitorii.

Cum se servesc briosele cu fulgi de ovaz si afine

Serveste briosele ca gustare, intre mese, alaturi de o cana cu ceai sau o ceasca de cafea.

Sfat: Afinele pot fi inlocuite cu alte fructe de padure. Daca folosesti fructe de padure congelate, adauga-le in aluat congelate, nu le dezghet inainte, pentru a nu isi pierde forma.

Sursa foto: feastie.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare