Ingrediente pentru briosele cu fulgi de ovaz si afine
- 1 cana faina integrala
- 1 cana zahar
- 2 si 1/2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1 cana fulgi de ovaz
- 1/2 cana seminte de chia
- 1 cana suc proaspat stors de portocale
- 1/2 cana suc de mere
- 1/2 cana ulei
- 2 oua, batute bine
- 2 cani afine
- 2 linguri zahar brun
- 1/4 lingurita scortisoara
Cum de prepara briosele cu fulgi de ovaz si afine
Preincalzeste cuptorul la 190oC. Unge 24 forme de briose cu ulei si adauga in acestea hartii speciale pentru briose.
Intr-un bol adauga faina, zaharul, praful de copt, sarea, fulgii de ovaz si semintele de chia. Amesteca bine.
Intr-un alt bol amesteca sucul de portocale, sucul de mere, uleiul si ouale. Incorporeaza amestecul obtinut in bolul cu faina. Cand obtii un aluat omogen adauga afinele si amesteca usor pentru a nu le zdrobi.
Cu ajutorul unei linguri pune aluatul in formele pentru briose. Umple doar 3/4 din formele pentru briose, ca acestea sa aiba loc sa creasca.
Intr-un bol mic, amesteca zaharul brun si scortisoara. Presara amestecul peste briose.
Coace briosele timp de 18-20 de minute.
Pentru a vedrifica daca briosele sunt coapte, introdu o scobitoare in aceste. Daca scobitoarea iese curata, briosele sunt coapte. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca acestea mai trebuie coapte. Mai lasa briosele la cuptor timp de 2-3 minurte apoi repeta testul scobitorii.
Cum se servesc briosele cu fulgi de ovaz si afine
Serveste briosele ca gustare, intre mese, alaturi de o cana cu ceai sau o ceasca de cafea.
Sfat: Afinele pot fi inlocuite cu alte fructe de padure. Daca folosesti fructe de padure congelate, adauga-le in aluat congelate, nu le dezghet inainte, pentru a nu isi pierde forma.
Sursa foto: feastie.com