Churros
Ingrediente:
1 cana de apa
1/3 cana unt
2 linguri zahar brun
1/2 lingurita sare
1 cana faina
3 oua
1/2 lingurita extract de vanilie
1/2 cana zahar
un varf de cutit de piper cayenne
1 lingurita scortisoara macinata
uli vegetal (pentru prajire)
Mod de preparare:
Amesteca intr-o oala apa, untul, zaharul brun si sarea si pune-le pe aragaz, la foc mediu. Adauga toata faina odata, amestecand viguros cu o lingura de lemn, pana cand se formeaza un aluat tare care se dezlipeste de marginile oalei. Opreste focul si incorporeaza, pe rand, fiecare ou. Aromatizeaza aluatul cu extractul de vanilie.
Pune o tigaie inalta cu mult ulei la incins. Intre timp, toarna aluatul intr-un pos sau punga. Incepe sa pui la prajit gogosi mici si lunguiete cu coltul pungii sau cu posul, insa numai dupa ce uleiul este foarte bine incins. Churros sunt gata imediat, in maxim doua minute, insa este important sa fie prajite in baie de ulei incins. Scoate-le pe servetele de hartie dupa ce devin usor aramii, pentru a indeparta excesul de grasime. Tavaleste-le imediat printr-un amestec aromat de scortisoara cu zahar.
Cine este Buddy Valastro?
Buddy Valastro, supranumit si "Regele cofetarilor" sau "Maestrul torturilor" este un bucatar de origine siciliana care provine dintr-o familie cu istorie bogata in lumea patiseriei. Torturile sale savuroase si inedite, adevarate creatii artistice, au facut inconjurul lumii si l-au transformat rapid intr-unul dintre cei mai in voga patiseri. Chef Valastro poate fi urmarit pe TLC, in show-urile "Regele cofetarilor", "Regele Bucatarilor" si "Urmatorul mare bucatar".
Sursa foto: njmonthly.com