Deserturi

#negresa #martha stewart #bucatar celebri #reteta negresa #negresa martha stewart

Bucatari celebri - Invata sa prepari o reteta unica de negresa de la Martha Stewart!

Gerul de afara te tine captiv in casa? Incalzeste-ti trupul si rasfata-ti sufletul cu o delicioasa prajitura cu ciocolata, pregatita in stilul inconfundabil al Marthei Stewart. Serialul "Bucatari celebri" de pe Acasa.ro continua seria bunatatilor preparate de profesionisti cu o negresa unicat, dichisita cu aroma inconfundabila a merisoarelor si a sucului de cirese!

Negresa dichisita cu merisoare uscate si cirese glasate

Ingrediente:

  • 80 g merisoare uscate
  • 125 ml suc de cirese
  • 115 g unt, taiat cuburi
  • 180 g ciocolata neagra, maruntita
  • 300 g zahar
  • 3 oua mari
  • 30 g pudra de cacao
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 g + 2 linguri de faina.
  • 50 g nuci pecan maruntite.

Mod de preparare:

Pune merisoarele si sucul de cirese intr-o oala, pe foc, si lasa-le sa fiarba pana cand fructele uscate se umfla.

Intr-un vas, amesteca untul si ciocolata si pune-le topit, deasupra unui vas cu apa clocotinda, insa avand grija ca oala cu ingrediente sa nu atinga apa. Dupa ce ingredientele s-au topit, scoate vasul si incorporeaza zaharul in ingredientele topite. Adauga, pe rand, fiecare ou, apoi pudra de cacao si sarea, iar la final, incorporeaza faina si amestecul de suc de cirese cu merisoare.

Asaza o bucata de hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara, apoi toarna aluatul si baga prajitura la cuptorul incins in prealabil, aproximativ 50 de minute, pana cand se crapa pe deasupra. Scoate tava din cuptor si asteapta 15 minute pana cand scoti negresa din tava. Taie prajitura doar dupa ce s-a racit complet.

Cum se serveste:

Negresa cu merisoare si suc de cirese se serveste alaturi de un pahar de lapte cald sau de o cana fierbinte de cafea ori ciocolata calda.

Cine este Martha Stewart?

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume, de catre ziarul Ladies Home. La ora actuala, este cel mai indragit bucatar al Americii.

Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si showurile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).



Sursa foto: girlichef.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului